Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilere ve eski hükümlülere yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Işıkhan 15-20 gün içerisinde sonuçların paylaşılacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ve emeklilere ara zam yapılacağına ilişkin gündemdeki iddialara son noktayı koydu.

"Süreç İşleyecek, Temmuzda Ara Zam Yok"

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Banka kartı ve kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz’da değişiyor! Banka kartı ve kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz’da değişiyor!

Emeklilere Yapılacak Düzenlemeler

Emeklilere yönelik bir zam çalışması olup olmayacağı yönünde bir soruya cevap veren Işıkhan, “Yok, hayır. Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim halindeyiz. Somutlaştırdığımızda sizinle paylaşacağız. Çünkü başlangıç tarihini artık belirlememiz lazım” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi