A-101’in fırsat kapısı kapanıyor… 500 TL’ye kadar indirim var A-101’in fırsat kapısı kapanıyor… 500 TL’ye kadar indirim var

Türkiye'nin önde gelen elektronik ve beyaz eşya üreticilerinden biri olan Vestel, tarihinde bir dönüm noktasına ulaştı. Zorlu Holding'in bünyesinde faaliyet gösteren şirket, kuruluşundan bu yana sendika bulunmamasıyla biliniyordu. Ancak Türk Metal Sendikası'nın örgütlenme mücadelesi sonucunda, Vestel'de sendika kuruldu.

YENİ VESTEL ŞUBESİ KURULDU

Vestel'in Manisa'daki tesislerinde 7 Eylül 2021'de başlayan örgütlenme süreci, sendikanın 35. şubesinin Vestel Şubesi olarak resmiyet kazanmasıyla sonuçlandı. Yeni kurulan Vestel Şubesi'nin yönetimi de belirlendi ve önemli isimler görev aldı.

Türk Metal Sendikası'nın açıklamasına göre, Vestel’de çalışan 17 bin işçiye daha iyi hizmet verebilmek adına, Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla 14 Mart 2024 tarihinde Sendikanın 35. şubesi, Vestel Şubesi adıyla kuruldu. Vestel Şubesi’nin kuruluşunun duyurulduğu toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Mürsel Öcal, Genel Sekreter Taliphan Kıymaz, Manisa’da faaliyet gösteren şubenin yöneticileri ile Vestel Şube yönetimi katıldı.

Vestel Şubesi’nin Şube Başkanlığına Suat Öztürk, Şube Sekreterliğine Bekir Düzgün, Şube Mali Sekreterliğine Can Nurel, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Erdeniz Özkan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Safiye Alıcı getirildi. Türk Metal’den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: Yeni kurulan Vestel Şubemizin teşkilatımıza ve metal emekçilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

VESTEL’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANMIŞTI!

Türk Metal Sen’in, Manisa’da faaliyet gösteren ve ülkemizin en önemli beyaz eşya ve elektronik üreticilerinden biri olan Vestel’de son olarak 7 Eylül 2021’de başlattığı örgütlenme mücadelesi, 3,5 yıllık sürecin ardından 30 Ocak 2024 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi ile tamamlamıştı. 

Muhabir: Özkan ÇELİK