Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede ilave adımlar atılacağını belirterek, "Enflasyonu sıkı para, maliye politikası, hedeflerle uyumlu bir gelirler politikası, yapısal dönüşüm ve verimlilik artışı ile düşüreceğiz, sonuçları yılın ikinci yarısında almaya başlayacağız" dedi.

18.5 milyon metreküp su depolayacak… Bitişi için tarih verildi! 18.5 milyon metreküp su depolayacak… Bitişi için tarih verildi!

Enflasyonla mücadelede de ilave adımların atılacağını belirten Şimşek, sıkı para politikası, maliye politikası, gelirler politikası, yapısal dönüşüm ve verimlilik artışıyla enflasyonun düşürüleceğini ve sonuçların yılın ikinci yarısında alınmaya başlanacağını vurguladı.

Merkez Bankası'nın para politikasında önemli adımlar attığını ve şu anda seçici kredi politikası uyguladığını belirten Şimşek, önümüzdeki seneden itibaren deprem harcamaları dahil bütçe açığını yüzde 3'ün altına çekeceklerini ifade etti.

Kamuda tasarruf çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve yakında bazı hususların paylaşılacağını belirten Şimşek, bu çalışmaların 2024'ün ikinci yarısında devreye gireceğini açıkladı.

Programın güçlü bir şekilde uygulanmasıyla önümüzdeki aylarda kredi notu artışlarının geleceğine inandıklarını belirten Şimşek, enflasyonun yaz aylarında hızla düşeceğini ve piyasa beklentilerinin zaman içinde hedeflere yakınsayacağına inandıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi