Manisa Barosu'nun olağan genel kurulu Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel kurula CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve avukatlar katıldı.
Kongrenin Divan Başkanı Avukat Abdullah Göllü oldu.
İKİNCİ GÜN OYLAMA İŞLEMİ YAPILDI
Genel kurulun ikinci gününde ise oylama işlemi yapıldı. Baroya kayıtlı 824 avukattan 695'i oy kullandı. Oylamanın sonunda mevcut başkan Ali Arslan tekrar başkan seçildi. Ali Arslan geçerli oyların 395'ini alırken, Ümit Rona ise 269' oyda kaldı.

ALİ ASLAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Seçimin ardından sıcağı sıcağına bir açıklama yapan Başkan Ali Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Düzeyli bir seçim ortamında bugüne geldik. Bugün de değerli meslektaşlarım tercihlerini ortaya koydular. Tabi ki burada bize destek veren ve vermeyen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Manisa Barosu’nu devam eden süreçte önceki çalışmalarımızı da yoğunlaştırarak daha iyi bir noktaya taşımaya gayret edeceğiz. Seçim sonuçları hayırlı olsun. Hepimizin amacı hukukun üstünlüğü, adil yargılamayı sağlamak, vatandaşlarımızın hukuka adalete daha kolay erişmesini sağlamak. Bu anlamdaki çalışmalarımızı devam edecek. Bir meslek örgütüyüz ama sorumluluklarımız büyük. Seçilecek olan yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bu beklentileri karşılamaya çalışacağız.”



Editör: TE Bilişim