Ben böylesine bir yaz son yıllarda hiç görmedim desem yeridir. Ege’de sıcaklık rekoru gölgede 40 derece. Allah tarım alanında çalışanlara kolaylık versin. Manisa’nın sıcaklardan ve hayat pahalılığından bunaldığını Çeşme’den iki günlüğüne geldiğim Şehzadeler kenti Manisa’da tanık oldum. Sıcaklar bir yandan ekonomi tedbirleri altında yapılan zamlar, emeklilere yapılan adaletsiz zam benim gibi emeklileri hayattan bezdirmiş durumda. Emeklinin öfkesi dinmiş değil. Sıcağa rağmen Manisa’da biraz dolaştım. Vatandaş dert küpü “Ne olacak halimiz” diyor. Merkez Bankası faizi 17,5 çıkardı. Körfez ve Kıbrıs turlarını tamamlayan Başkan Erdoğan “Ekonomideki alınan tedbirlerin olumlu yanlarını kısa sürede göreceğiz. Piyasa dengesini bozan herkes hesap verecek” açıklamasında bulundu.

GÜZEL MANİSA YANIYOR

Çeşme’den kısa süre içinde iki günümü güzel Manisa’da kavurucu sıcak altında geçirdim. İlk geldiğimde Çeşme’nin esintisine benzeyen bir gece geçirdim. Yazlık. Kıyafetimle geçen Çarşamba günü ilk kez sabahın 7’sinde evden ayrıldım. Hatuniye Camisine doğru yürümeye başladım. Manisa hayalet şehir gibiydi. Sessiz ve tek tük insan unsuruna denk gelerek Aşçı Bahattin’in oğlu Çeto’nun yanına gittim. Sessiz bir ortam yaprak kıpırdamıyordu. Çeto hemen bir çorba getirdi. Konuşmaya başladık. Aşı Çeto da bir dokundum bin dert dinledim. “Bu emekliye yapılan zam zam mı Allah aşkına? Bugünkü hayat pahalılığında emekliler nasıl geçinecekler, zamlar piyasayı etkiledi. Esnafın durumu hiç iç açıcı değil, yaprak kıpırdamıyor” diyordu. Çarşı esnafından tuzu kuru olanlar Aşçı Çeto feryat ediyorsa vay diğer esnafın haline dedim. Söğütaltı Kahvesine uğradım. Dostum CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Çapala Mehmet ile oturdum. Çayın 7,5 lira olduğunu öğrendim. İşletmeci Mehmet’te “Başkan ne olacak halimiz?” diyordu. Emekli olarak zaten benim öfkem dinmemişti. Memura iyileştirme emekliye dalga geçer gibi yapılan zam yüzünden burnumdan soluyorum. Çapala Mehmet’e de haklısınız, Allah sonumuzu hayır etsin” dedim. Ulupark’taki Tarkan’ı arıyorum o da dertli, sıcaklardan gündüz Ulupark’a uğrayan yok diyor. Telefonumun arızası için Türk Telekom bayi başarılı iş insanı Gürkan Beyi arıyorum, konuşurken “Başkan telefon sorununu çözerim, akşamüstü Çeşme’ye gideceğim götürebilirim” deyince “Olur” dedim. Dün Söğütaltı Kahvesini işleten Mehmet babası Halil Bakırcıoğlu’nu kaybetti. Cenazesi Hatuniye Camii’nden dün öğle namazı sonrası kaldırıldı. Baş sağlığı diliyorum.

BAŞKAN ERGÜN İLE KARŞILAŞTIM

Söğütaltı Kahvesinden Çapala Mehmet ile konuşurken Başkan Ergün ile karşılaştım. Oğlum Gökmen de yanındaydı. “Çeşme fatihi ne yapıyorsun?” dedi. “Manisa’ya geldim döneceğim. Sen ne yapıyorsun Başkan?” dedim. Başkan Ergün “Çalışıyorum, Manisa’dayım” dedi.  Hava sıcak mı sıcak. Manisa’da kalmak zorunda olanlar için bunaltıcı sıcaklar büyük dert. Gürkan Bey ile tekrar Çeşme yolunu tuttum. Gürkan Bey siyaseti de seviyor. Benden tavsiye istedi dedi ki “Seçim öncesi ne söylediysen çıktı” bende “Evet öyle, çıktı ama emekliye sadaka gibi verilen zam beni çok etkiledi. Benim maaşım 10 bin lira eşim Nermin Hanımın 11 bin lira oldu. Bu hayat pahalılığında geçinebilirsen geçin” dedim İş insanı Gürkan kardeşime. Bu arada Manisa AK Partide olanların perde arkasını da öğrendim. CHP’de delege seçimlerinde Semih Balaban partide ön planda. Yapılan haksızlığın hesabını sorma peşinde. İş insanı Gürkan Bey de bu hafta bir siyasi görüşme yapacak. Kendisine ne olursa olsun AK Partide kalmasını tavsiye ettim. Beni Çeşme’ye bıraktı, teşekkür ettim. Çeşme’de de hava sıcaklığı yüksek. Esen rüzgarı olmasa Ildır’da hayat Manisa’dan farklı olmayacak. Bayramdan beri oğlum Gökhan, gelinim Gözde ve torun Ertuğrul ile tatil yapıyorduk. Dün bitti, onlar Manisa’ya döndü. Ben eşim Nermin Hanım ile yalnız kaldık.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA BÜLENT KAR İSMİ GEÇİYOR

Sevgili dostum Ahmet Songüler kesin kararını vermiş ve aday olmayacağını dostlarına ve başta Başkan Ömer Faruk Çelik’e ifade etmiş. Bu karara en çok Ahmet Tonguç’un sevindiğini öğrendim. Kendisi de Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünüyor. Kebapçı dostum İbrahim Onaylı eski milletvekili atom karınca Muzaffer Yurttaş’ın da AK Partide Başkan Ömer Faruk Çelik’in aday olmayacağını belirtmesi üzerine isimleri konuşulmaya başlandığı bilgileri geldi. Ama en önemlisi son dakikada emin ellerden aldığım bilgiye göre bir dönem AK Partiden Manisa Belediye Başkanlığı yapan Avukat Bülent Kar’ın ismi de geçmeye başlamış. Aldığım bilgilere göre genel merkez Başkan Ömer Faruk Çelik’e baskı yaparak tekrar aday olması için ısrar etme ihtimali de bulunabilir. Ancak Başkan Çelik kesin aday olmama düşüncesini şimdilik korunuyor. İşte bu noktada AK Partide Şehzadeler Belediye Başkanlığı adaylığı için Avukat Bülent Kar’ın ismi ön planda konuşuluyor. Parti yöneticileri Bülent Kar da bir istişare görüşmesi yaptığı bilgisi bana ulaştı. Bülent Kar en son iş insanı Kamil Yüzenkaya ile Çandarlı’da beraber olmuştuk. O zaman böyle bir durum yoktu. Bülent Kar şuanda aday yapılırsa AK Partinin şansı artar.

KAVRULAN MANİSA’DAYIM

Çeşme’ye döndüm. Perşembe günü tekrar Manisa’ya geldim. Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet, Aydın Besen ve Hacı Avukat Zülfikar Gürcan ile birlikte oldum. Hacı Avukat Mustafa Karakaş da aramıza katıldı. Çapala Mehmet emekli zamlarından faydalanamayanlardan. Kızını sonbaharda evlendirecek kara kara düşünüyor. Çapala Mehmet’in dertlerine çare bulmamız lazım. Söğütaltı Kahvesi harekete geçmeli. Bu arada Çapala Mehmet “Aydın Besen geldi” dedi. Nerede dedim. Karşıda dedi. Bir baktım Aydın Besen gençleşmiş bir kıyafetle görüyorum. Tiril tiril ince kot pantolon, beyaz spor ayakkabı ve üstünde tişörtü ile görünce mutlu oldum ve darısı Cemiyet Başkanımız Ali Filizkan’a dedim. Söğütaltı Kahvesinde hep dert dinledim. Hacı Zülfikar Gürcan’a “Bu emekliye yapılan reva değil” dedim. Dinledi dinledi “Haklısın” dedi ve sonra Umre’ye gitme planını açıkladı. “Hazırlan, oğlun Gökhan ve gelinin Gözde de olacak. Hikmet Oray Yalçın çalışmaya başladı” deyince şaşırdım. Benim oğlan ile gelin nereden çıktı diye. Meğerse benim yakışıklı oğlum Gökhan evlenirken eşi Gözde’ye Umre’ye götürme sözünde bulunmuş bunu da dostumuz Zülfikar Gürcan ve Mustafa Karakaş’tan öğrendik. Her şeyde bir hayır vardır. Bugün hayat pahalılığından yakınıyorum. Umre’ye gitmek benim için başka sonbahara kalabilir. Şimdiden ne söylesem boş. Manisa serüvenimi burada bitiriyorum. Çeşme Ildır’da eşim Nermin Hanım ile sıcaklardan kurtulmaya çalışıyorum. Kolu iyileşiyor. Hayat devam ediyor.