Mübarek Cuma günü Hatuniye Camii avlusunda Manisa siyasetinin duayenlerinden, Adalet Partisi'nde 4 dönem Milletvekilliği yapan, Gençlik ve Spor Bakanı da olan Önal Şakar'a son görevimizi yapmak üzere toplandık. Ümit Canuyar, Halil Yurtseven, Rıza Akçalı, Faruk Saydam, Ersan Atılgan, Zafer Ünal, Hasan Geriter, Ali Filizkan, Aydın Besen, Ahmet Erken, Hayrullah Solmaz, Cüneyt Karaosmanoğlu, Hasan Çoksöyler de cenaze töreninde ilk anda gözüme çarpanlardı.
SEVENLERİ UĞURLADI
Hatuniye Camii'ndeki törene Valimiz Erdoğan Bektaş, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Atilla Efendioğlu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, eski Emniyet Müdürlerimizden Adem Aydemir, Burhan Kurtoğlu, Ali Fuat Ertosun, Abdullah Polat, Fikret Taşçı, Renan Çapra, Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, Ufuk Tanık, Bülent Kar ve sevenleri katıldı.
ÇALIŞMA ARKADAŞLARI O'NU UNUTMADI
Hakk'ın rahmetine kavuşan Önal Şakar için Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanlığı görevinde bulunan Bülent Arınç, Sümer Oral, CHP Milletvekili Özgür Özel, MHP Milletvekili Erkan Akçay, Önal Şakar'ın birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarından İsmet Sezgin, Esat Kıratlıoğlu, Ali Nail Erdem, Nahit Menteşe gibi Adalet Partisi'nin önemli isimleri katıldı.
BAZI ANILAR ARAMIZDA KALDI
Hatuniye Camii'ndeki naaşı önünde Önal Şakar için dualar okundu. Eşi Aynur hanım, oğlu Serhat Şakar da taziyeleri kabul etti. Cenaze töreninde iki oğlum, Gökmen ve Gökhan da vardı. Her ikisinin yaşları gereği Önal Şakar'ın mazisini hatırlamasalar da, Manisa'ya büyük hizmetleri olan Önal abilerinin son yolculuğunda Hatuniye Camii'ndeydiler. Bir ara Cüneyt Karaosmanoğlu, "Başkan" dedi, "Üç gündür Önal abi ile ilgili yazdıklarını keyifle okudum". Evet, Önal abi için daha çok şey yazabilirdim, ancak bazı anıların aramızda kalması gerekiyordu. Manisa olarak Önal Şakar'ı son yolculuğuna uğurlarken 1965-1980 yılları arasında siyaset yapan birçok dostla da buluşma fırsatı yakaladım. Hayat kısa metrajlı bir film, bu dünyada ne olursa olsun birbirimizi kırmadan, dökmeden yaşamasını bilmeliyiz. Hatuniye Camii'nde Hasan Çoksöyler'le de karşılaştık, kırgınlığımıza son verdik.
Önal abi, Manisa ve dava arkadaşların seni her zaman sevgiyle anacaktır, nur içinde yat.