Yunusemre Belediyesi’nin borcu ortaya çıktı! Yunusemre Belediyesi’nin borcu ortaya çıktı!

Yerel seçim öncesinde anket çalışmaları da devam ederken, zaman zaman bu çalışmalar kamuoyuyla paylaşılıyor. Yerel seçim anketleri ile ilgili MAK Danışmanlık da bir paylaşım yaptı.

Ankette Cengiz Ergün Önde

MAK Danışmanlık’ın yaptığı ankette 30 büyükşehir belediyesinde sonuçlar yer aldı. MAK Danışmanlık’ın anketine göre Manisa’da mevcut başkan ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün açık ara önde çıktı.

G Iaan D R W Y A Az So3

Anket, Manisa il genelinde 23 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 2 bin 220 kişi ile yüz yüze görüşme sağlanarak yapıldı. Bu rakam Manisa’daki seçmenin binde 2’sine tekabül ediyor.

En Yakın Rakibine 13 Puan Fark

MAK’ın paylaştığı sonuçlara göre Cengiz Ergün’ün oy oranı yüzde 41. En yakın rakibi konumunda CHP’nin adayı Ferdi Zeyrek var. Zeyrek’in oy oranı ise yüzde 28. Gelecek-Saadet adayı Selçuk Özdağ’ın oy oranı yüzde 18 bandında.

MAK’ın yaptığı ankete göre İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de ise Cemil Tugay önde görünüyor.

İstanbul’da İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark 1,5 puan civarında. Ankara’da Mansur Yavaş Turgut Altınok’tan 6 puan ile önde yer alırken, İzmir’de Cemil Tugay’ın Hamza Dağ’a attığı fark 17 puan civarında.

G Iavwz M W Y A A D4R OG Iaw E6G W Q A Am Yc3G Iav7Mt X Q A E Z7 N4

Kaynak: Haber Merkezi