İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı sonrası örgüt finansmanı ve grupları üzerinde çalışmalar yapan Amerikalı kaynaklar, Türkiye'deki IŞİD tehlikesinin beklenenden büyük olduğu yönünde bilgiler verdi.
Amerikan istihbarat kurumlarının çalışma disiplinini iyi bilen kaynak, Amerikan yetkili kurumlarının Türkiye'de daha büyük saldırıların olmasından endişe ettiklerini not etti.
Buna göre, ABD'li kurumlar, IŞİD'in Türkiye'de Adaha kalabalık alanlarda daha çok can kaybına yol açabilecek saldırıları" yapabilecek kapasiteye sahip olduğuna inanıyor.
Amerikan istihbarat kurumlarının Türk istihbarat kurumları ile yakın zamanda paylaştığı şu somut bilgiler, IŞİD'den Türkiye'ye yönelen tehdidin büyüklüğünü göstermeye yetebilir: ''Havaalanı saldırısı Türkiye'de bir hücrenin işi ve kararı ile yapılmadı. Merkezden, yani Ra-kka'dan verilen emirle yapıldı.''
Geriye kalan 4 ayrı 7'şer kişilik gruplardan bir veya birden çoğunun ise Antalya, Muğla ve İzmir gibi güney ve batı bölgelerde, turistik yerlere, gece kulüplerine veya otellere baskın yapabileceğinden korkuluyor.
Bir başka ifade ile yakın zamanda Amerika'da Orlando'daki bir gece kulübüne yapılan saldırının bir benzerinin Türkiye'de yapılmasından korkuluyor.

Editör: TE Bilişim