İstanbul Beşiktaş’ta geçen Cumartesi gecesi yaşanan hain terör saldırısına öfke dinmek bilmiyor. 44 şehidimizin olduğu saldırıyı protesto etmek için Manisa’da ki tüm taraftara grupları 8 havuzun etrafında toplanıp Emniyet ek hizmet binası kadar yürüyüş yaptılar. 1965 Manisaspor Taraftalar derneğin ev sahipliği yaptığı yürüyüşte tüm taraftar grupları teröre karşı birleştiler.
Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan protesto yürüyüşüne Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de katıldı. Manisa caddeleri “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla inledi
ALTAN ÇAKICI; “BİR ÖLÜRÜZ BİN DİRİLİRİZ”
1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı yaşanan terör olayını kınadı. Başkan Çakıcı yürüyüş öncesi yaptığını konuşmada ; “Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, oda başkanları, dernek başkanları, tüm katılımcılar ve değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada toplanmamamızın amacı İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısıdır. Saldırı sonucu 44 şehit verdik. Bu terör olayını lanetlemek ve emniyet güçlerine destek vermek amacıyla buradayız. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara asla alet olmayacağız. Emniyet güçleri bin bir güçlüklerle ülkemizi korumaya çalışırken ve terörle mücadele ederken bizlerde onlara destek vermek istedik. Vatan birdir. Bayrak tekrir. Kimse bunu değiştiremeyecektir. Emperyalist güçler, Amerika olsun, Avrupa olsun bunların hiçbiri kurmuş oldukları taşeron terör örgütleri ile PKK, PYD, DEAŞ hangisi olursa olsun bizi yıldıramayacak. Çünkü biz 15 Temmuz’da bu vatanın evlatlarının ne kadar cesur olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Apartmanın üstüne çıktık uçağa sopa attık, tankın altına yattık ama vatanımızı savunmaktan vazgeçmedik. Amerika Birleşik Devletlerini şunu bilmeli. Ortadoğu’yu kana bulayamayacaklar. Türkiye’yi ne Suriye’ye ne Irak’a dönüştüremeyeceksiniz. Suriye’de, Halep’te olduğu üzere 3 yaşındaki çocukları, kundakları bebekleri öldürmek insanlık değildir. Bu olayları şiddetle kınıyoruz. Ateşkes ilan edildi. Umarın uzun sürer. Ateşkesin sağlanmasında büyük emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Biz Türk gençliyiz. Bir ölür bin diriliriz. Kimse bizi bu davadan vazgeçiremez” dedi.
VATANDAŞLARIN ALKIŞLARI EŞLİĞİNDE YÜRÜNDÜ
‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Her Türk asker doğar’, ‘Vatan Sana canım feda’ sloganları eşliğinde 8 havuzun oradan Emniyet ek hizmet binasına yürüyen taraftarlara yol boyunca etrafta ki ve balkondaki vatandaşların alkışlayarak destek verdiler.
FEVZİ BİLGİÇ; “HAİNLERLE SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ”
Emniyet ek hizmet binası önünde yürükteki taraftar grubunu karşılayan Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç; “Vatandaşımızın bize verdiği destek bizleri daha güçlü kılıyor “ dedi. Müdür Bilgiç; “Bu memlekette biz birlikte beraberlikte yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu memleketten ayıramayacak. Kimseye verilecek bir karış toprağımız yok. Bunu herkes iyi bilsin. Milletimizle birlikte güvenlik güçlerimiz daha güçlü oluyorlar. Siz genç arkadaşlarımız ve taraftar grupları ile bir çok maçta birlikte olduk. Bundan sonrada vatanımızın bölünemeyeceğini bütün dünyaya birlikte duyuracağız. Hainlerle sonuna kadar savaşacağız. Devletimiz her zaman güçlüdür. Devletimiz her zaman 18 yaşındadır. Bu göstermiş olduğunuz birlik beraberlikten ve ilgi alakadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve hayırlı akşamlar diliyorum “dedi.
Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in konuşmasının ardından taraftar grupları Emniyet güçlerine karanfil verdiler ve yürüyüşe son verdiler. Konuşmaların ardından taraftar grupları görev yapan polislerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.
Editör: TE Bilişim