Manisa'nın Yunusemre İlçesi Horozköy Mahallesi'nde yaşayan 14 yaşındaki ikiz kardeşler Mustafa ve Adem Dursun, 2011 yılındaki Van Depremi'nde hayatını kaybeden babalarının ardından erken yaşta iş hayatına atıldı. Manisa Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan ikizler, ders bitiş zilinin çalması ardından ayakkabı boyacılığı yaparak ev kiralarını ödüyorlar.
40 yaşındaki İsmail Dursun'un Van Depremi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmesi ardından, anne Hatice Dursun ile ikiz kardeşler hayata dört elle sarıldı.
Horozköy Mahallesi'nde yaşayan aile, deprem travmasını atlatamadan geçim derdiyle karşı karşıya kaldı. 35 yaşındaki anne Hatice Dursun çocuklarına bakmak için günlük ev işçiliği yaparken, 14 yaşındaki Mustafa ve Adem Dursun ev kirasını ödeyebilmek için okul çıkışı ayakkabı boyacılığı yapıyor.
İKİ KARDEŞ AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYOR
İkiz kardeşlerden Adem Dursun, babalarının vefatı ardından annesine bakabilmek için çalışmaya başladığını ifade ederek, "Babam 6 yıl önce Van Depremi'nde enkaz altında kaldı. Evimiz, okulum yıkıldı. Orada yaşama imkanı bulamadık. Daha sonra annem ve kardeşimle birlikte Manisa'ya geldik. Şu anda İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyorum. Kardeşimle aynı okuldayız. Okuldan çıktıktan sonra ayakkabı boyuyoruz. Kardeşimle birlikte kazandığımız parayla da kendi ihtiyaçlarımızı ve ev kiramızı karşılıyoruz." dedi.
14 yaşındaki Mustafa Dursun ise, çalışmaktan gocunmadıklarını ve işlerini eğlenceli bir hale dönüştürmeye çalıştıklarını anlattı. Dursun, "Okuldan saat 15:30'da çıkıyoruz. Çıktığımız gibi ayakkabı boyamak için gerekli malzemeleri alıp yola düşüyoruz. İnsanlar bize gururla bakıyorlar. Çalışmaktan asla gocunmadık. Biz iki kardeş annemize yardım ediyoruz, evimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Babamın ölümü hepimizi çok etkiledi ancak kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. Kardeşimle birlikte çalıştığımız için işi eğlenceli hale de getirmeye çalışıyoruz. Yeterli parayı topladıktan sonra eve gidip ders çalışıyoruz. Böylece annem de daha az çalışmış oluyor" diye konuştu.
DESTEK BEKLİYORLAR
Öte yandan 14 yaşındaki iki kardeş, daha rahat bir yaşam sürmek ve okullarına aksatmadan devam edebilmek için yetkililerden destek bekliyor.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim