Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay Manisa'da tutuklanan M.H.Ö'nün İstanbul ve Kocaeli'nde bir süre teğmenlere imamlık yaptığı öğrenildi. Telefonunda ByLock programı tespit edilen M.H.Ö'nün ifadesinde FETÖ'cülerin kullandığı özel bir flaş bellekten de bahsettiği öne sürüldü.

Manisa'da devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu M.H.Ö'nün ifadesinde örgüte dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

TELEFONUNDA BYLOCK TESPİT EDİLDİ

İddialara göre 26 yaşındaki M.H.Ö, bir süre teğmenlerin imamı olarak İstanbul ve Kocaeli'nde bulundu. Aslen Manisalı olan M.H.Ö'nün gözaltına alınması ardından yapılan inceleme sonucu telefonunda FETÖ'cülerin kullandığı ByLock isimli şifreli mesajlaşma programı tespit edildi.

ŞİFRELİ FLAŞ BELLEK

Gözaltına alınması ardından öne sürülene göre M.H.Ö, verdiği ifadede FETÖ'cülerin kullandığı bir flaş bellekten bahsetti.

M.H.Ö verdiği ifadede tanıştığı örgüt üyelerinin bazılarının pantolonuna tırnak boyutunda bir boşluk açtığını ve buraya özel yazılımlı bir flaş bellek koyduklarını anlattı. İddialara göre M.H.Ö, flaş belleğin özel bir yazılım sonucu üretildiğini, belleğin tanımlanan bilgisayardan başka bir elektronik alete takıldığında içindeki belgelerin sıfırlandığını söyledi.

Öne sürülene göre verdiği ifadede M.H.Ö ayrıca flaş belleklerde 17 haneli bir şifre olduğunu ve bu şifrenin herhangi bir rakamının yanlış girilmesi sonucu belgelerin yine kendi içerisinde imha edildiği bilgilerini verdi.



ÖZEL HABER:Berfin ADICAN
Editör: TE Bilişim