Manisa Güçbirliği Platformu adına konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Ülkenin birliğine ve huzuruna hedef alan dış güçlerin hain saldırılarına boyun eğmeyeceklerini, teröre karşı tek ses tek yürek olacaklarını söyledi.
Manisa Güçbirliği Platformunu oluşturan Oda Başkanları Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'i makamında ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Başkan Yardımcısı Halim Şener, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın yer aldığı taziye ziyaretinde, oda başkanları Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'e ülkemizin birliğine, huzuruna hedef alan dış güçlerin hain saldırılarına asla boyun eğmeyeceklerini, teröre karşı tek ses tek yürek olacaklarını söyledi.

"ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN"
Manisa Güçbirliği Platformu adına konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, "Sizlere ve teşkilatınıza başsağlığı dilemek istedik. Terörün kimden nasıl, nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun hepsine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bugünlerde, Manisa'da sanayicimiz, çiftçimiz, esnafımızla beraber, devletimizin yanında, polisimizin yanında olduğumuz ifade etmek istiyoruz. Allah bizlere bir daha böyle olaylar, böyle acılar bir kez daha yaşatmasın. İnanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Sizlerle beraber bu tür menfur olayların hep birlikte üstesinden kısa sürede geleceğimize inanıyoruz. Bugünkü yaptığımız ziyaretimiz başsağlığının yanı sıra bütün teşkilatlarımızla polisimizin yanında olduğumuzu ve sizlere moral vermek için bu ziyaretimizi yapmak istedik. Sizden sonra da polis merkezlerimizde görev yapan güvenlik mensuplarımızı da ziyaret edeceğiz. Onlara da geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimizi ileteceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun, ülkemiz dik ve her zaman böyle ayakta kalsın." diye konuştu.

"KİMSENİN ELİ BİZİM DÜZENİMİZİ BOZMAYA YETMEYECEK"
Manisa Güçbirliği Platformunun yapmış olduğu ziyarete teşekkür eden Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç terörün nereden geldiği, nasıl geldiğinin çok önemli olmadığını kaydederek şunları söyledi:
"Ülkemizin gelişmişliğini yada gelecek pozisyonda olmaktan kaynaklı, son zamanlardaki ülkemizin üzerine oynanan oyunlardan bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Çok yakın bir zamanda 15 Temmuz'u geçirdik. O zaman da birçok şehit vermiştik. Bundan öncede şehitlerimiz oldu. Bu memlekette bu toprakları vatan yaparken çok şehidimiz olmuştu. Şuan hala bu şehitlerimiz ölmeye devam ediyor. Bu memleketin bölünmez bütünlüğüne vurulmak istenen bir olay. Son olayda da gerçekten teşkilat mensuplarımız, sivil vatandaşlarımız olmak üzere çok şehit verdik. Bunların acısı yüreğimizde. Ancak, şehitlik mertebesi kutsal bir mekan, kutsal bir yer. Onların peygamber efendimize komşu olduklarını, onları peygamber efendimizin karşılayacağını biliyoruz. Bu memlekette kimsenin eli bizim düzenimizi bozmaya yetmeyecek. Bundan eminiz. Özellikle biz güvenlik kuvvetleri bu işte bireysel olarak uğraşırken ya da işimiz olarak uğraşırken vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin bizlerin yanlarında olduğumuzu, birlikte hareket ettiğimizin farkındayız. Bu vesile ile yapmış olduğunuz bu ziyaretten de bunu anlıyoruz. Her zaman birlikte hareket etmek gerektiğinin bilincindeyiz. Ama maalesef bunların uzantıları, öyle tahmin ediyoruz, bildiğimiz kadarıyla, yurt dışından çeşitli istihbarat örgütlerinin kullandığı Türkiye üzerindeki istihbarat elemanları vasıtasıyla yapılmış eylemler olarak görüyoruz. Bunun içerisinde A'dan Z'ye kadar oluşan bütün örgütlerin bu faaliyet içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda 15 Temmuz'da en çok zaten FETÖ terör örgütünün böyle bir girişiminden dolayı memleketimizi ne hale getirdiğini görüyoruz. Adı FETÖ olur, PKK olur, DHKPC olur fark etmez. Hepsi bir terör örgütüdür. Bu terör örgütlerinin ülkemizi bölmeye gücü yetmeyecek. Bundan eminiz. Biz vatan sevdalıları olarak, her kademedeki insanımızı vatan sevdası olduğunu biliyoruz. Biz polis olarak görev yapıyoruz. Sizler işadamları olarak, sanayici olarak, STK'lar olarak herkes bu memlekete bir şeyler katmaya çalışıyor. Bu kattığımız şeylerin bizim manevi değerlerimizden, maddi değerlerimizden başka bir şey olmadığını görüyoruz. İnsanlar gelip geçici. Ama toprak bütünlüğümüz, vatanımız, bayrağımız, milletimiz daim olacak. Bundan endişemiz yok. Bu nazik ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Rahmete ulaşan, şehadet şerbeti içen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum"
Ziyaretin ardından Manisa Güçbirliği Platformu başkanları hep birlikte Barbaros Şehit Özdemir ve Şehit Öztürk Polis Merkezini ziyaret etti. Burada Emniyet Müdür Yardımcısı Sezgin Aydın ile bir araya gelen oda başkanları, görevleri başında bulunan emniyet mensuplarına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.
Editör: TE Bilişim