Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, halk otobüsü şoförlerinin engellilere hakaret ettiği iddiasında bulunan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Ayrıca, Yıldız'ın yürüdüğüne yönelik iddiaların bulunduğunu, bazı bedensel engellilerin tekerlekli sandalyelerini sağlıklı kişilere vererek otobüslere ücretsiz binmelerini sağladığı yönünde bilgiler edindiğini de belirtti.

Açıklamayı kınayan, yüzde 98 oranında engelli raporunun bulunduğunu söyleyen Yasemin Yıldız, "Açıklamayı duyduktan sonra başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne olduğunu anlayamadım. Yüzde 98 engelli raporu bulunan bir insana 'O yürüyor' iddiası gerçekten vahim bir iddiadır. Sağlam ve sağlıklı bir insan neden canlıyken bir mezarın üzerine binmek zorunda kalsın. Keşke Başkan'ın iddiası gerçek olsaydı ve yürüseydim. Ama engelli bir insana böyle bir iddiada bulunmak engellileri hiçe saymaktır. Engelli raporum var. Eğer benim engelli olduğuma inanmıyorsa istediği yere şikayette bulunabilir. İsteyen kurum denetlemeye gelebilir" dedi.

Ayrıca engellilerin tekerlekli sandalyelerini sağlıklı kişilere ücretsiz ulaşım için verdiği yönündeki iddianın da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Yıldız, hem kendisinin hem de engellilerin manevi olarak yıprandığını dile getirerek, "Sağlam insanlar kadar engellilerin de devleti var. Şahsım ve üyelerim şu anda çok derinden yaralandılar. Özellikle şahsım olarak manevi olarak yıpratıldım. İddialardan sonra birçok vatandaş bizi yanlış anlamış. Dernek olarak yapacağımız işleri şu anda bu iddialar yüzünden yapamıyoruz. Bu nedenle Kooperatif Başkanı hakkında önce Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Ardından manevi olarak 100 bin TL'lik tazminat davası açacağım. Kendi çıkıp kamuoyunun önünde engellilerden ve şahsımdan özür dileyecek. Engellileri kimsenin yıpratmasına izin vermem ve vermeyeceğim" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim