Manisa Küçük Sanayi Sitesi esnafı, bitmek bilmeyen elektrik kesintiler nedeniyle mağdur olmaya devam ediyor. Kesintilerden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle hem işlerini yapamayan hem de elektrikle çalışan cihazları yanan veya zarar gören esnaf sonunda çileden çıktı. Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 5309 sokak esnafı sürekli kesilen elektrikler nedeniyle elektrik duası yaptı. GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ateş püsküren esnaf sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (GDZ A.Ş.) Manisalıları elektrik kesintileriyle mağdur etmeye devam ediyor. CHP'li Tur Yıldız Biçer ve Şehzadeler ilçesindeki 10 mahalle muhtarının kesintiler nedeniyle eylem yapmasının üzerinden daha bir hafta bile geçmeden bu kez de Manisa Küçük Sanayi Sitesi esnafı duruma isyan etti.
ELEKTRİK DUASI ETTİLER
Sanayi sitesindeki 5309 sokak esnafı, sürekli yaşanan kesintiler nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini belirterek GDZ A.Ş.'ye tepki gösterirken, esnaf elektik kesintilerinin son bulması için ellerini semaya kaldırarak dua etti.
"KESİNTİLER ADET HALİNE GELDİ"
Sanayi esnafından Arif Şimşek, GDZ A.Ş. tarafından yapılan kesintiler nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadıklarına dikkat çekti. Şimşek, isyanını şu sözlerle dile getirdi: "Elektrik kesintileri adet haline geldi. Esnaf olarak biz mağdur oluyoruz. Çok sık kesilmeye başladı. Yetkililer artık buna bir önlem alsınlar. Bu devirde bu kadar elektrik kesintisine bir anlam veremiyoruz. Elektrikle çalışan cihazlarımızda hasarlar oluşuyor. Kompresörlerimiz, dinamolarımız yanıyor. Bazı sokaklarda elektrik var ama bizim sokakta yok. Gerekli başvurular yapıldı ama yine de kesintiler yaşanıyor. Dün bizzat ben elektrik arızayı arayıp bildirdim. İsim soy isim alıp bakacaklarını söylüyorlar."
"ARAÇLAR ASKIDA KALIYOR"
Aracı tamir için askıya aldığı sırada elektrikler kesilen ve aracı aşağıya indiremeyen esnaf Adem Özer içinde bulundukları trajikomik durumdan GDZ A.Ş.'yi sorumlu tuttu. Özer, "Elektrik kesintiler sürekli yaşanıyor. Aracı tamir için askıya aldık, ancak elektrikler kesilince aracı askıdan indiremedik. Bu aralar çok sık kesiliyor. Her türlü şikayeti yaptık ama yine de kesintiler devam ediyor." dedi.
BAŞKAN ÜLKE ŞİRKETİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke ise, 5-6 ay öncesine göre kesintilerde bir azalma yaşandığını, ancak hala sıkıntıların devam ettiğini bildirdi


Ülkeşöyle devam etti: "Bu işe duyarlı davrandığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 5-6 ay önceden elektrik kesintileri daha sık yaşanıyordu. Bu dönemde GDZ AŞ. çalışmalar yaptı. Ancak zaman zaman bu kesintiler yaşanıyor. Ayrı ayrı hatlar bağlı olduğu için bazı sokaklarda kesinti yaşanıyor. Esnafımız da bu konuda şikayetçi. Bizim de kulağımıza geliyor. Oda olarak GDZ AŞ'ye yine başvuru yapabiliriz. Sizin aracılığınızla da bu talebi iletmiş olalım. Elektrik kesintisi sorununun bir an önce çözülmesi lazım. Üyelerimiz elektrikli aletlerle çalışıyor. Elektrik kesintileri olunca hem iş yapamıyorlar hem de cihazları bozuluyor. Bu nedenle GDZ AŞ'den sorunun çözülmesini rica ediyoruz."
Editör: TE Bilişim