Alaşehir'e ilk etapta 50, ardından ise 200 milyon dolarlık bir yatırımla kurulacak olan jeotermal santrali vatandaşlar arasında korku saldı. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, kent için Alaşehir ovasının önemine vurgu yaptı.
Soyak Enerji, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapacağı 50 milyon dolar maliyetli 10,5 megavatlık jeotermal santral için üretim lisansı ve finansman çalışmalarını tamamladı. Tesisin tamamlanması ardından yatırım 200 milyon dolara yükselecek.
"YERİN ÜSTÜ, ALTINDAN DAHA ÖNEMLİ"
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, jeotermal santraliyle ilgili korkularını anlattı.
CHP'li Nurlu, yeraltı enerji kaynaklarının kullanılmasına karşı olmadıklarını ifade ederek, "Yeraltı enerji kaynaklarının kullanılmasına karşı değiliz ancak Alaşehir Ovası tarım için çok önemli. Bizim önceliğimiz de tarım. Alaşehir'de yerin üstü, altından daha önemli. Biz toprağın üstüne zarar gelmesini istemiyoruz." dedi.
"DEŞARJ SİSTEMİNİN DOĞRU YÖNETİLMESİ LAZIM"
Jeotermal santrallerine yapılan deşarj sistemiyle ilgili bilgiler veren CHP'li Nurlu, "Jeotermalden çıkan suyun yeniden yeraltına gönderilmesi lazım. Bu su doğaya salınamaz. Alaşehir'de daha önce jeotermal santrallerindeki deşarj sisteminde sıkıntı olduğu için sular karıştı. Bununla ilgili bize vatandaşlardan çok şikayet geliyor. Jeotermalden çıkan su hem tarıma, hem de akarsulara zarar veriyor." diye konuştu.
"ALAŞEHİR'DE ÇEVRE KATLİAMI YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu son olarak, Alaşehir'de yeni bir çevre katliamı yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Yer altı kaynaklarının kullanılmasına karşı değiliz ancak işletim sürecinde tarıma ve çevreye zarar veriliyor. Biz Alaşehir'de çevre katliamı yaşanmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
Özel Haber: Berfin ADICAN

Editör: TE Bilişim