Sevgili dostlar, bugünlere gelmemdeki en önemli insanlardan birisi Elver hanım rahmetli ananem. Bir komşuya giderken eli boş gitmez mutlaka bir hediye ya da evde özenerek yaptığı kek börek bir şey götürürdü. 

Ben neden götürüyoruz dediğimde; her şeyden önce biz ailemizden böyle gördük bu görgüyü sen sürdüreceksin, başka insanları mutlu edersek Allah’ta bizi mutlu eder kızım. Sen her zaman önce başkalarını mutlu et o mutluluk sana çoğalarak döner, başka farklı insanlar tanı, her biri sana bir şey öğretir derdi. 

Her insan bir kitap çünkü… 

İnsan başkasını mutlu ederse mutlu olur ve farklı insanlarla görüşürse zenginleşir. 

Mevlana der ki: 

“Gönül, her dosttan bir gıda ile gıdalanır,
Her bilgiden bir lezzet alır.”
Mevlana’ya göre; “Gönül yıkmak, Kabe yıkmaktan daha büyük bir günahtır.”
“Hazret-i Yusuf’un bir arkadaşı yoldan gelir. Hazret-i Yusuf sorar: “Bana ne hediye getirdin.” 

Arkadaşı sorar: “Sen de olmayan ne var ki? Senin neye ihtiyacın olabilir? Ama senden daha güzel birisi olmadığından, yüzünü seyretmen için sana bir ayna getirdim.” 

Allah’ın da her şeyi vardır, hiç bir şeye ihtiyacı yoktur. Kul; Allah’ın önüne onda kendisini görmesi için parlak bir ayna, yani temiz bir gönül götürmelidir.” 

Dostluk, gören ve gösteren bir aynadır. Her dostluk, dilini kendi kurar, imtihanı ve icazeti kendindendir. Dost, saklayandır, sırtlanandır, paylaşandır… 

İyi günde değil, kötü günde yanında olandır… 

Dostluk, her gün telefonda konuşmak değil, bir ay bir sene geçse bile başın sıkıştığında yardıma koşacak kişidir.
Dostluk, zamana dayalı olarak güçlenen bir değerdir. Gerçek dostluklar arasında vefa, saygı, özveri ve sevgi vardır. Dostluklar arasında hiçbir şekilde çıkar ilişkisi bulunmamalıdır. 

“Ruhuna makyaj yapmış nice dost görünümünde yüzleri maskeli varlıklar çeviriyor etrafımızı…”göründüğü gibi olmayıp, olduğu gibi görünmeyen… 

Bazen kendimi maskeli baloda gibi hissederim. Yüzleri maskeli, sizi basamak olarak kullanmak isteyen ama işi bitince tanımayan nice dostlar geçer hayatımızda… 

Aşık Veysel Şatıroğlu’ nun unutulmaz güftesindeki gibi,
Dost , dost diye nicesine sarıldım.
Benim sadık yarim kara topraktır.
Beyhude dolandım, boşa yoruldum.
Benim sadık yarim kara topraktır. 

Hepimizin gönlümüzdeki gerçek dostlarımıza selam olsun… 

Sevgiyle kalın…