Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderken, özellikle seçim sonrası piyasalardaki gelişmeler merak konusu. Altın ve dolar bulunduran vatandaşlar, seçim sonrası piyasalardaki durumu gözlemleyerek, olası senaryoları değerlendiriyorlar. Seçim sonrası süreç hakkında altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan önemli açıklamalar geldi. Seçim sonrası altın ve doların ne olacağı ve devalüasyon olasılığı gibi soruların yanıtları aranıyor.

Devalüasyon beklentisini önlemek için faizleri arttırdı

Seçim sonrası altın ve doların durumunu değerlendiren Kolçak, Merkez Bankası'nın faiz artış kararının arkasındaki nedeni açıkladı. Kolçak, Merkez Bankası'nın seçim sonrası olası bir devalüasyon beklentisini önlemek için faizleri artırdığını ifade etti.

Kolçak, Merkez Bankası'nın bu kararla seçim sonrası "devalüasyon riskinin azaltıldığı" mesajını ilettiğini belirtti.

Seçim sonrası dolar ve altın ne olacak?

Yerel seçimlerin ardından altın ve dolar piyasalarında nelerin beklediğini açıklayan Hatice Kolçak, bu konudaki vatandaşların merak ettiklerini yanıtladı.

Ünlü ekonomist, seçim sonrasında altın ve dolar fiyatlarının artmaya devam edeceğini söylerken, borçları olanların seçim sonrasını beklemeksizin ödemelerini yapmaları gerektiğini vurguladı. Ancak doların enflasyonla eş değer oranda artacağını ve bu durumun enflasyonun daha da yükselmesine katkıda bulunacağını belirtti. Hatice Kolçak ayrıca, hükümetin seçim sonrasında piyasaları daha sıkı kontrol altına alacağını ifade etti.

Bakan Şimşek: İlave adımlar atılacak Bakan Şimşek: İlave adımlar atılacak

Kaynak: Haber Merkezi