Hafta sonu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Hatuniye Cami’nin avlusunda buluştuk. Cumartesi Hikmet İzci’yi, Pazar günü de meclis üyesi Bahri Küçükoğulları’nı ebedi istirahatlarına birlikte uğurladıktan sonra akraba Mehmet Aloğlu, Başkan Cengiz Ergün ve beni kahve içmeye davet edince Haşim Ağar ile birlikte Aloğlu giyim mağazasına gittik. Mehmet Aloğlu, Başkan Ergün’e geçmiş anılardan bir demet sundu. Bu arada Zafer Ünal, Azmi Açıkdil ve Remzi Örümlü, Tanju Balatlı, Ahmet Türküler, Hasan Geriter ve Ali Filizkan da gelince Mehmet Aloğlu’na, “Bugün kabul günün” dedim. Oğlu Ayberk de ara sıra sohbetimize ortak oldu. Zafer Ünal, Başkan Cengiz Ergün’ün yanına oturtunca Zafer Başkan seçim gündemine ilişkin çok güzel analizler yaptı. Zevkle dinledik. Başta Tanju Balatlı ve ben analizlerine hayran kaldım. Tecrübe çok önemli. Birikimle birlikte Zafer Başkan gerçekleri ortaya koydu. Başkan Cengiz Ergün dikkatle dinledi. Zafer Ünal, Başkan Ergün’e “Manisa’ya iyi hizmetler yaptın. Şimdi eş dost ziyaretleri yap” dedi. Masada bulunan herkes bu görüşü de takdir etti. Güzel ve faydalı sohbet oldu. Basın Danışmanı Cihad Taysi de bizimle birlikteydi. Pazar günü Başkan Cengiz Ergün, partisinin istişare toplantısından sonra Ayn-ı Ali’ye gelmeyi planladı. Sultan Levent hazırlık yaptı. Ben ve Hüseyin Köroğlu beklemeye başladık. Sultan bana bir salep ikram etti. Lezzetine doyamadım.

Hava güzeldi. Partisinin programı uzayınca Başkan Ergün gelemedi. “Başkan gelseydi iyi olacaktı” diye Hüseyin Köroğlu ile değerlendirme yaptık. Başkan Cengiz Ergün bu hafta başında vedaya gelen Vali beyi ağırladı. Dün muhtarlar ile bir araya geldi. Başkan Cengiz Ergün’ün yoğun temposunu bir kenara bırakarak aramızda ansızın görebilirsiniz.

ÇÖYSÖYLER’İN KAYA BARBUNLARI

Geçen hafta ben yoğundum. Balıklardan sorumlu devlet bakanı Hasan Çoksöyler, Güzelçamlı’dan getirdiği balıklarla bizlere şehir kulübünde güzel bir ziyafet çekti. Avukat Mustafa Karakaş ve Muzaffer Esenkaya da aramızdaydı. Hasan’a kızarım, her şeyi söylerim ama misafir ağırlaması dört dörtlüktür. O gece kaya barbunları harikaydı. Hasan bu istedi mi tekeden süt çıkarır. Çoksöyler devamını getir.

Söğütaltı Kahvesi benim akşam üstü uğrak yerim. Avukat Zülfikar Gürcan, Rıdvan Uysal, Mustafa Karakaş ile oturup AK Parti ve MHP’de yerel seçim stratejilerini dinlerim. Çapala Mehmet ile CHP’nin durumunu konuşmak üzere önceki gece Sofra Levent de bir araya geldik. Eski il başkanı Halil Tokul  CHP’nin ileri gelenleri ile sohbet ediyordu. Bu ay yerel seçime katılacak her parti, adaylarını belirlemekle meşgul olacak. CHP İl Başkanı Semih Balaban, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Hafta sonu iki cenaze törenine katılan CHP Milletvekili Özgür Özel ile de görüştüm. Bu yerel seçimlere CHP iyi hazırlanıyor. Manisa’dan umutlular.

TEŞEKÜRLER SÜMER ABİ!

Geçen hafta oğlum Gökhan Ankara’daydı. Tecrübe en büyük miras. Siyasetin duayen ismi, Maliye bakanlığı yapmış Sümer abim(Oral) bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır misali Gökhan’ı çok iyi ağırlamış. Sümer abi senelerdir Ankara’da siyasetin nabzını tutan ve Ankara kulislerinden duyum alan tecrübeli siyasetçi. Hal böyle olunca yaklaşan yerel seçim öncesi siyaset üstüne konuşmuşlar.

Manisa’da her ne kadar dedikodular farklı olsa da Ankara’dan Manisa’ya bakıldığında AK Parti’nin adayı Selçuk Özdağ gibi duruyor. Gerçi hem oğlum Gökhan hem de Sümer abim köprünün altından çok suların akacağını söylediler. Sümer Abim Süleyman Bey (Demirel) ile siyaset yapmış bir isim. Siyasette 24 saatin ne kadar önemli ve uzun bir saat olduğunu biliyor. Siyaset sonrası iki Galatasaraylı, Galatasaray’ın geleciğini masaya yatırmışlar. Derbi maçı üzerine analizler yapmışlar. Sümer abime misafirperverliğinden dolayı hem kendi adıma hem de oğlım Gökhan adına çok teşekkür ederim. Deniz derindir durulmaz, dostluk ebedidir unutulmaz. Kurulan dostluklar böyle günlerde belli oluyor.