Yurt genelinde olduğu gibi Manisa'da da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı pazartesi günü resmen başladı. Ancak ilk gün okulların açılmasından daha fazla ses getiren konu, taşımalı eğitim çilesiydi. Gerek ilçeler gerekse Yuntdağı bölgesinde yaşananlara rağmen konunun en önemli muhatabı olan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın sorulara kaçamak cevaplar vermesi kafa karıştırdı.
Manisa'da eğitim öğretim yılı sorunlu başladı. Açığa alınan öğretmenlerin yerlerine yapılan atamaların ya sözleşmeli, ya da norm fazlası şeklinde yapıldığı şu dönemde bir de okula gidemeyen öğrencilerin varlığı eğitim öğretim yılına gölge düşürdü. Özellikle Yuntdağı bölgesindeki mahallelerde yaşanan sıkıntılara ilçelerden gelen haberler de eklendi.
MİLLİ EĞİTİM: "GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"
Taşımalı eğitim problemleri üst üste birikirken İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın sorulara verdiği kaçamak cevaplar ise kafa karıştırdı. Taşımalı eğitimin yapılamadığı bölgelerde inceleme başlattıklarını aktaran Dernekbaş, "Bu bölgelerdeki bilgi ve belgeleri alıp değerlendirmeleri yapacağız. Hem bakanlık, hem de büyükşehir nezdinde konuyu görüşüyoruz." dedi.
"NET SAYI HALA BELLİ DEĞİL"
Hem geçen yıl hem de bu yıl ne kadar öğrencinin taşımalı eğitim sistemiyle okuluna devam ettiği konusunda net bir sayı vermeyen Dernekbaş, "Net sayı önümüzdeki günlerde belli olur" demekle yetindi. Dernekbaş, taşımalı eğitim kapsamına giren köy sayısıyla ilgili de sayı vermedi.
EN KISA ZAMANDA AMA…
Sorunun en kısa zamanda çözülmesi için çalışacaklarını aktaran Dernekbaş, net bir süre vermekten ise ısrarla kaçındı. Bu tutum, mağdur olan öğrencilerin mağduriyetinin ne kadar süreceği hakkında bir bilinmezlik yaşandığını akıllara getirdi.
Editör: TE Bilişim