MANİSA Devlet Hastanesi doktorları, tedavi gören kanser hastalarına moral kazandırmak için hastanede program düzenledi. Kanserden korkulmaması mesajının verildiği etkinlikte doktor Semih Ayhan, akordeon çalıp hastalarla birlikte şarkı söyledi.

Manisa Devlet Hastanesi tarafından Kanser Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla kanser hastalarına yönelik etkinlik düzenledi. Hastane konferans salonundaki programda Manisa Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Burcu Durmak İşman, kansere karşı uygulanan tedaviler hakkında bilgi verip, en iyi tedavinin sağlıklı beslenme ve moral olduğunu söyledi. İşman, "Kanser çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biridir. Hastaları tedavi etmek amacıyla erken tanı çok önemlidir. Bu nedenle çeşitli tarama ve tedavi metotları geliştirildi. Kanserden korunmak, kanser tedavisine göre daha ucuzdur. Kanserle mücadele konusunda yapılan çalışmalarla daha güçlü durumdayız. Kanser tedavi edebiler bir hastalıktır, erken tanı hayat kurtarır" dedi.

"HAYATA KÜSMEYİN"

Kolon kanseri olyan ve eşinin de kanser tedavisi gördüğünü kaydeden 66 yaşındaki Hasan Final de diğer hastalara moral verdi. Bir evde iki kanser hastasının savaştığını anlatan Final, 2012 yılında ameliyat olduğunu ve tedavisinin halen devam ettiğini söyledi. Final, "Kansere yakalanmamıza rağmen rutin hayatımıza devam ediyoruz. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz. Şekeri hayatımızdan çıkarıyoruz. Kanser hastaları kendilerini kapatmamaları gerekiyor. Dışarı çıksınlar. Temiz havaya çıksınlar. Beslenmelerine dikkat etsinler. Hayata küsmesinler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Semih Ayhan, akordeonuyla hastalara moral verdi. Dr. Ayhan'ın müzik dinletisine hastalar da şarkılara eşlik ederek katılıp, moral depoladı.
Editör: TE Bilişim