Edinilen bilgiye göre 155 polis hattına gelen ihbar polis ekiplerini harekete geçirdi. Kendini sahte savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı. Şehzadeler İlçesi Alaybey mahallesinde oturan bir şahsı arayan dolandırıcı, "FETÖ ile ilgili evraklarınız var bu evrakların ortadan kaybolması için bize istediğimiz parayı vermen lazım" dedi. Bunun üzerine durumdan şüphelenen ev sahibi hemen Karaköy polis karakoluna gidip kendini arayan şahısları ihbar etti.
Ev sahibini arayan telefon dolandırıcısı 300 bin TL istedi. Ev sahibi ‘tamam' diyerek ‘'evim var onu satayım size istediğiniz parayı birkaç gün sonra vereyim'' dedi.
HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ OYUNA DEVAM ETTİ
İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, eve geldi. Polisin yönlendirdiği ev sahibine dolandırıcıyı, talep ettiği yaklaşık 300 bin lirayı vereceğini söyleyerek eve çağırdı. Bu sırada Polis, bina önünde önlem aldı. Dolandırıcı gelinceye dek altı gazeteyle doldurulan üstüne bir miktar banknotun konulduğu 300 bin lira süsü verilen para balyası hazırlanıp, bir poşete kondu. Bir süre sonra eve gelen şüpheli, poşeti alıp binadan çıktı. Polis ise olaya karışmış başka biri olma ihtimali üzerine şüpheliyi bir süre takip etti. Başka kimsenin olmadığı anlaşılınca şüpheli kıskıvrak yakalandı. H.A (30) olduğu belirlenen ve emniyete götürülen şüphelinin ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.
HABER:SERKAN ÖZCAN

Editör: TE Bilişim