Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, yaptığı yazılı açıklamada darbe girişimine dair değerlendirmelerde bulundu. TSK'nın içindeki küçük bir azınlık tarafından girişilen darbe teşebbüsünün halkın basireti, siyasilerin girişimi ve emniyet mensuplarının müdahalesi sonucu bastırıldığını dile getiren Balatlı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak henüz kalkışmanın ilk saatlerinde ve akıbetinin ne olacağı bile belli olmadığı bir anda kalkışma hareketine karşı çok net bir tavır alarak bu eylemi tasvip etmediğini ve behemehâl bastırılması gerektiğini ve bu konuda hükümete tam destek verdiğini açıklamış ve aynı görüşlerini TBMM'deki olağanüstü toplantısında da tekrarlamıştır." dedi.
TSK VE ÜLKE İTİBAR KAYBETTİ
Darbe girişiminin ülkede 161 can kaybına ve bin 440 insanın yaralanmasına yol açtığını hatırlatan Balatlı, "Bu durum ayrıca silahlı kuvvetlerimize ve ülkemizin uluslararası görüntüsüne itibar kaybettirmiştir. Ancak halkımızın darbelere karşı hafızasındaki birikim bu tip hareketlere karşı duruşunu netleştirmesi açısından ise demokratik bir kazanım olarak önem arz etmektedir." diye konuştu.
CENAZELER KALKMADAN MEYDANLARDA EĞLENMEYİN
Siyaset kurumunun yaşanan bu olaydan ders çıkarması gerektiğine dikkat çeken Balatlı, "14. Temmuzdaki ülkemizdeki hukuksuzluğu, adaletsizliği, yolsuzluğu, adam kayırma, rant devşirme gibi olayları 15.Temmuzda unutturmaya çalışması ve bunu davet ettiği demokrasi şöleni ile gerçekleştirmesi tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Ayrıca henüz cenaze işlemleri bile tamamlanmadan meydanlarda eğlenmeyi siyasi ahlak açısından da doğru bulmamaktayız. Sonuç olarak yaşanan bu olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Türk milletine de geçmiş olsun diyoruz. Milliyetçi ve Ülkücülerin böyle bir zamanda meydanlarda eğlenmesini doğru bulmuyor siyasi hayatın yanlışlarını ve eksiklerini sorgulamaya devam etmesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim