Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘At izi it izine karıştı' açıklamasının ardından suçsuzluğuna inanan kamu görevlilerinin görevine dönüş için itiraz hakkının getirilmesi Manisa'da meslekten ihraç edilen kamu görevlilerini de harekete geçirdi. Manisa'da ilk günde yaklaşık 200 kamu görevlisi, görevine dönmek için Valilik makamına itiraz dilekçesi verdi.

672 sayılı KHK ile Türkiye tarihinde en büyük kamudan meslekten ihraç durumu yaşandı. 672 sayılı KHK başta olmak üzere, KHK'ler ile kamudan ihraç edilen kamu personeli MEB çalışanı, öğretmen ve memurlar için getirilen itiraz hakkı Valilikler tarafından oluşturulan kurul ve komisyonlara yapıldı. Edinilen bilgilere göre Manisa'da ilk günde 200 memur ihraç edilmesine yönelik itiraz dilekçesi verdi. İtiraz dilekçelerinin, Manisa Valiliği bünyesinde oluşturulan OHAL bürosuna verildiği öğrenilirken, verilen dilekçelerle ilgili gerekli incelemelerin önümüzdeki süreçte yapılacağı kaydedildi.
KURUL BÖYLE KURULMUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "At izi, it izine karıştı" değerlendirmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ve FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin ayrıştırılacağı kurul, Ankara'da Başbakanlık ve her ilde de valilik bünyesinde oluşturuldu.
İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?
Başbakanlık tarafından yürütülecek itiraz süreci çalışmalarında Valiliklerce kurullar oluşturuldu. Meslekten ihraç edilen MEB çalışanı öğretmenler ile kamudan ihraç edilen kamu personelleri suçsuz olduklarına inanıyorlarsa bu kurullara itiraz dilekçesi ile yazılı veya sözlü başvuruda bulunarak meslekten ihraç edilmelerine itirazda bulunabiliyor. Valilikler kendilerine yapılan bu başvuruları değerlendiriyor ve Başbakanlık ile koordineli olarak çalışarak tüm itirazları Başbakanlık'a iletiyor.
YENİ BİR KHK İLE GERİ DÖNECEKLER
İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir KHK ile olacak. İtirazları incelenerek sonuca bağlananlardan haksız yere ihraç edildiği sonucuna varılanlar, çıkarılacak yeni bir KHK ile işlerine iade edilecekler.
Editör: TE Bilişim