15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 9'u General 288 muvazzaf askere ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY üyesi darbeci askerlerden 60'ının bölücü terör örgütü PKK'ya sığındıkları tespit edildi. Hainlerin PKK terör örgütünün ‘inine' sığınması Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca teyit edildi.
Ülkede bu gelişmeler yaşanırken, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise konuya çok farklı bir açıdan baktı. Başsavcı Şimşek, medyada yer alan, subayların Kandil'e kaçmasıyla ilgili yaptığı paylaşımla terörün neden bitmediğine yönelik bir tez ortaya attı. Başsavcı Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bugün haber bültenlerine şöyle bir bilgi düştü;15 Temmuz hain kalkışmasının içinde yer alan 3 ü general 60 subayın kandile kaçarak sığındığı iletildi. Aslında bu haber emin olun bende hiç bir sürpriz yaratmadı. Zira bu ihanet şebekesinin, bütün hainler ile iş birliği içinde olduğu biliniyordu.
Ayrıntısını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım, ancak şimdiden bilmenizi istediğim bir husus var. Devletin Güneydoğu'da PKK terör örgütüne karşı verdiği mücadelede şehit sayımızın bu kadar çok olmasının sebeplerinden birinin de eli kanlı FETÖ mensubu üst düzey vatan haini generaller olduğunu bilmenizi istiyorum."
Editör: TE Bilişim