Geçtiğimiz günlerde basında Saruhanlı'da meydana gelen olayda ilkokul öğretmeni Y.K'nın 20 öğrenciyi taciz ettiği haberleri yer aldı. Haberlerde öğretmenin Türk Eğitim Sen Saruhanlı Şube Temsilciliği görevini yürüttüğü de belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, kişilerin yanlışlarının kurumlara mal edilemeyeceğini söyledi. olayın 26 Ocak tarihinde savcılığa intikal ettiğini, 27 Ocak tarihinde ise şube yönetim kurulunu topladığını belirten Atalay, "Toplantı sonrası adı geçen ilgili kişinin ilçe temsilciliği görevine son verilmiştir. İlgili kişinin temsilcilik görevinin sonlandırılmasının ardından başka bir üyemiz ilçe temsilcisi olarak seçilmiş ve seçimle ilgili bilgilendirme, Türk Eğitim Sen Genel Merkezine yapılmıştır." dedi.
Olayın yargı aşamasında olduğunu ve bu nedenle gizlilik kararı bulunduğunu kaydeden Atalay, "Söz konusu olayla ilgili haberlerin yer aldığı haber sitelerinde "Uluslararası hukuk normlarına göre suçu ispat edilinceye kadar herkes suçsuzdur." anlayışı bir tarafa atılmış, savcılık tarafından gizlilik kararı olmasına rağmen basında olaya konu kişinin ve özellikle sendikamızın isimleri açıkça belirtilmiştir. Bu durum, TCK'nin 132/3 ve TCK'nin 285. Maddesinin 2, 3 ve 5. Fıkralarına göre açıkça suç oluşturmaktadır. İlgili haberlerde sürekli olarak sendikamızın adıyla birlikte "ilçe temsilcisi olan" ifadesine yer verilmesi ve yine olayla ilgili "sendikanın il temsilciliğinden herhangi bir açıklama yapılmadı." şeklinde cümleler kurulmasında art niyet, kasıt ve karalama görülmektedir." şeklinde konuştu.

Atalay, son olarak şunları dile getirdi: "Türk Eğitim Sen olarak hiçbir zaman yanlışın yanında olmadık. Her türlü ahlaksızlığa, haksızlığa, hukuksuzluğa, yanlışa ve yolsuzluğa karşı olduk. Yapanın kim olduğuna bakmaksızın en hızlı ve güçlü bir biçimde tepkimizi gösterdik.
Hem ilimizde hem de Türkiye genelinde Türk Eğitim Sen olarak haklının yanında, haksızlığın karşısında durmayı ilke edindik. Her zaman olduğu gibi bugün de tutum ve kararımız, böyledir, hep böyle olacaktır."
Editör: TE Bilişim