CHP Manisa İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için alternatif kutlama düzenledi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki değişikliklere değinerek, "TSK için emir komuta birliği ve güçlerin bütünlüğü en önemli savaş prensibidir. Bu prensibin ters yüz edilmesi, Türkiye'nin bölgedeki caydırıcı gücünü zafiyete uğratacaktır" diye konuştu.

CHP Manisa İl Başkanlığı önderliğinde, ADD Manisa Şubesi, Manisa Barosu, Eğitim-İş, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Manisa Tabip Odası ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nin içinde bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı için alternatif kutlama programı gerçekleştirdi. Şehzadeler'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nın önündeki etkinlik, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlama programına katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, tek tek Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

Alternatif kutlama programına katılanlar adına konuşma yapan ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve iç barış ile ulusal güvenliğinin üç koldan dış destekli terör örgütleri saldırısıyla tehdit edildiğini ifade etti. Terör örgütlerinin, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Tahmilci, "Bu terör örgütleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılması hedefinde birbirleriyle bağlantılıdır ve gerekirse birbirlerine taşeronluk yapmaktan kaçınmazlar. Türkiye'de yaşanan bu gelişmeler gökten zembille inmemiştir. Emperyalizmin güdümündeki PKK da, IŞİD de, FETÖ de, AKP iktidarının, şimdi Allah'tan ve milletten af dilenen yanlış politika ve tercihlerinin yarattığı canavardır" dedi.

TSK'YA DEĞİNDİ

TSK'ya da değinen ADD Manisa Şube Başkanı Tahmilci, "Yanlışlarını başka yanlışlarla düzeltme yanılgısı içerisine girdiler. Bu bağlamda, TSK'da emir komuta birliğini ve güçlerin bütünlüğünü bozan düzenlemeler, yanlışı başka bir yanlışla düzeltme yanılgısının çarpıcı bir örneğidir. TSK için emir komuta birliği ve güçlerin bütünlüğü en önemli savaş prensibidir. Bu prensibin ters yüz edilmesi, Türkiye'nin bölgedeki caydırıcı gücünü zaafiyete uğratacaktır. Bu da son derece vahim iç ve dış tehditleri beraberinde getirecektir. CIA güdümlü Fethullahçı kalkışma üzerinden TSK düşmanlığı üretmek tarihi bir yanılgıdır. Unutulmamalıdır ki, Türk ulusu 30 Ağustos zaferini genci, yaşlısı, kadını erkeğiyle, ordusuyla bütünleşerek kazanmıştır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından alternatif kutlama programına katılan çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri Milli Egemenlik Anıtı'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim