Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından esnafın işlerinde bir düşüklük olduğunu hatırlatan Başkan Geriter, bayram öncesinde işlerin hareketlenmesini beklediklerini dile getirdi.
Geriter, şunları dile getirdi: "Özellikle son günlerde yaşadığımız bir kısım vatan haininin ülkemizi düşürdüğü durum nedeniyle küçük esnafın alışverişi de bir ölçüde sıkıntılı duruma gelmişti. Her bayram öncesi olduğu gibi önümüzdeki kurban bayramında piyasaların biraz daha hareketleneceğini, kısa vadede esnaf ve sanatkarın işlerinde bir artışın olacağı beklentisi hakim."
Esnafa yönelik tavsiyelerde bulunan Geriter, "Ben tüm üyelerimize bayram fırsatını çok iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyede bulunurken hazırlıklı olmaları konusunda da dikkatli davranmalarını önemsiyorum. Önceki bayramlarda yaşanan tecrübelerimi dikkate alarak ürün yelpazelerini buna göre belirlemeleri, mal alımı sırasında rekabete olanak sağlayacak ölçüde avantaj sağlamaları; ayrıca bayramı fırsat gibi görüp piyasanın üzerinde bir satış politikası izlemesinler. Arz talep dengelerini belirleyip vatandaşı da korumalarını arzu ediyorum." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim