MANİSA'DAKİ bir lise öğrencileri, 'Hayalimin Anahtarı' adını verdikleri projeleriyle annesini 2.5 yıl önce kanserden yitiren ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Fatma Güngörür'ün odasını baştan aşağı yeniledi. Boyamasından mobilyasına kadar tümüyle yenilenen odayı gören küçük kızın mutluluğu yüzüne yansıdı.

Yunusemre Hasan Türek Anadolu Lisesi'nin onur kurulu öğrencilerinin hazırladığı 'Hayalimin Anahtarı' projesi kapsamında, 2.5 yıl önce kanserden annesini yitiren ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Fatma Güngörür'ün yüzünü güldürdü. Fatma Güngörür'e okulun rehber öğretmeni aracılığıyla ulaşan lisesiler, onur kurulu başkanı olan İngilizce öğretmeni Nüket Belge öncülüğünde, küçük kıza oda kurdu. Öğretmen Nüket Belge, onur kurulu öğrencileriyle birlikte Fatma Güngörür'ün babası ve iki kardeşiyle birlikte oturduğu Yunusemre'nin Fatih Mahallesi'ndeki evine aninen gitti. Topluluk, Fatma Güngörür ve babası Sebahattin Güngörür tarafından kapıda karşılandı. Öğretmen Nüket Belge, daha sonra baba Güngörür'e durumu anlattı. Grupta bulunanlar, Fatma Güngörür'ün odasını yanlarında getirdiği eşyalarla yeniledi. Öğrenciler, küçük kıza dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler de verdi. Hediyeleri bir bir açan Fatma Güngörür'ün mutluluğu yüzüne yansıdı.

Fatma Güngörür, büyüklerine teşekkür ederek yaşamının en mutlu gününü yaşadığını ifade etti. Fabrika işçisi baba Sebahattin Güngörür de kızının mutlu olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

DEVAM EDECEKLER

Onur Kurulu Başkanı İngilizce Öğretmeni Nüket Belge, öğrencilerinin onurlu bir çalışma yaptıklarını bundan sonra da özellikle ilkokul ve ortaokullarda kısıtlı imkanlara sahip öğrencilerin hayallerinin anahtarı olmaya devam edeceklerini ifade etti. Öğrencilerin proje kapsamında alınan eşyalar için esnaftan da destek aldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim