AK Parti Manisa Selendi ilçe başkanı Muharrem Sezer'in FETÖ soruşturmasında ‘şüpheli' olarak gözaltına alınıp serbest bırakılması partiyi karıştırdı. Adli kontrol şartıyla serbest kalan Sezer'in partiden ihracı düşünüldü, vazgeçildi. Manisa milletvekili olan AK Parti MKYK üyesi Murat Baybatur'un ise ilçeye giderek savcıyla görüştü ve gözaltı nedeniyle kızdığı iddia edildi.
PARTİDEN ATALIM!
AK Parti'li başkanının FETÖ'den gözaltına alınması Manisa'da AK Parti teşkilatında şok etkisi meydana getirdi. Bazı milletvekilleri ‘iddialar partiyi sıkıntıya sokar, ihraç edelim' dedi. Ancak vekillerin çoğunluğu ‘ihraç etmeyelim' yönünde görüş bildirince bu görüş destek bulmadı.
İDDİAYA GÖRE SAVCIYI KAYMAKAM ODASINA ÇAĞIRDI
AK Parti MKYK üyesi, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şok gözaltı üzerine Selendi ilçesine gitti. Kaymakamlığı ziyaret eden Baybatur, iddiaya göre savcıyı makama çağırttı, kaymakamın odasında görüştüğü savcıya ‘Neden gözaltına aldığını' sordu ve yaptığının doğru olmadığını söyledi.
BİRBİRİNİZİ İHBAR ETMEYİN!
AK Parti'li Baybatur, önceki gün Manisa'da katıldığı bayramlaşma programında ise ilginç mesajlar verdi: "Kendi içimizde de birileri yazıyor çiziyor. Belediye başkanları şöyle, ilçe başkanları böyle, il teşkilatı şöyle, kadın kolları böyle, gençlik kolları böyle, il teşkilatı, belediyeler, sözüm ona birilerine göre FETÖ'cü kaynıyor. Belediye başkanları FETÖ'cü. Milletvekilleri FETÖ'cü. İl başkanları FETÖ'cü. Kendi içimizde kendimize böyle iftira atarak farkında değiliz ama kendimizi yıpratıyoruz. Kimse işgüzarlık yapıp da bu teşkilatı kendi içinde fişlemesin. Kendi teşkilatı içinde şu FETÖ'cü bu FETÖ'cü diye facebook'tan tweet atarak sanal alemde delikanlılık yapmasın. Adam olan gelir eğer böyle bir şey varsa, elinde bilgi belge varsa savcılar burada. Gider savcılığa şikayet edersin. Yüreğin yetmiyorsa sosyal medyadan da delikanlılık yapmayacaksın. Onun için birbirimize sahip çıkmamız lazım. Birbirimizin paçasından tutarak bu işler olmaz."
ERDOĞAN ‘VEKİL' UYARISI YAPMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetö soruşturmasının sağlıklı yürütülmesi ve siyasilerin baskısı konusunda uyarıda bulunmuştu. Valiler toplantısında bakan, vekil baskısı konusunda açık mesaj veren Erdoğan, "Ne tek bir devlet unsurunun devlet içinde kalmasına ne de tek bir masuma zarar verilmeyecek şekilde çalışmalarınızı yapmak durumundasınız. Devletin devlet gibi davranmadığı yerde meydan terör örgütü mensuplarına kalır. Efendim şu bakanlar, şu milletvekilleri şöyle diyor diye yaklaşmayın. Bu tür sıkıştırmalar varsa İçişleri Bakanımız burada, Başbakanımız aynı, görüşün. Benim 24 saat telefonlarım açıktır veya atlar buraya gelirsiniz" demişti.
KAYNAK: SÖZCÜ

İLGİLİ URL: http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/akpyi-karistiran-feto-gozaltisi-1392287/



Editör: TE Bilişim