AK Partide kongre bitti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni merkez kurulunu ilk kez topladı.

3 saat süren toplantıda MKYK üyelerine görevlerinde başarılar diledi ve “Bundan sonra bütün gücümüzle yerel seçimlere gidiyoruz. Doğru adaylar yük olan adaylar değil yük alan adaylar belirleyin. Doğru adayları tespit edin. Onun adamı bunun adamı değil de halkın adamını seçin” dedi. AK Partide seçim heyecanı 5 Kasım’da CHP genel başkanı seçtikten sonra başlar görüşündeyim. Kılıçdaroğlu mu olacak yoksa Özel mi? Ana Muhalefet partisinde genel başkan belli olduktan sonra yerel seçim heyecanının adayların belli olması ile birlikte hareketlenecek.

TANRIVERDİ İLE İSTANBUL HATTI

Üç dönem AK Parti Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi Manisa’daydı. Kendisi ile Saruhan Otelde Ataman Taydaş, Hak-İş Manisa İl Başkanı Okan Polat ile bir araya geldik. Kendisi ile ben Filistin üzerine bir söyleşi yaptım geçen Cuma gününde köşemde yazdım. Tanrıverdi’nin “Ateşkes sağlanmazsa üçüncü dünya savaşının ayak izlerini duymaya başlarız” sözleri Manisa’da büyük yankı uyandırdı. Hüseyin Tanrıverdi’ye Ataman Taydaş bir program yapmış. İlk gün İstanbul hattındaki Manisa ilçelerindeki dostlarla ziyarete beni de davet etti. Tanrıverdi, Taydaş ve Polat ile Saruhanlı’dan başlayıp Soma Gelenbe’de Fatma teyzenin Anadolu usulü yer sofrasında kavun, zeytin, peynir, domates ve salatalıkla akşam yemeğimizle son bulan geziden çok memnun kaldım. Yerel seçim öncesi AK Partinin bu bölgedeki durumunu görme fırsatını yakaladım.

SARUHANLI İSYANDA

Hüseyin Tanrıverdi ile ilk durağımız Saruhanlı oldu. AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Çilli yönetimine ve Saruhanlı AK Partiye gönül verenlerle bizi buluşturdu. Saruhanlı AK Partide öfke vardı. Saruhanlı kavşağına bir geçit yapılmasından dolayı Manisa garajında düzenlenmemesi Saruhanlı halkını trafik çilesi ile karşı karşıya bırakmış. Tanrıverdi dinledi ve “Dostları ziyarete geldim, dertlerinizde haklısınız bakın Filistin’in İsrail’e yaptığına. Sakin olalım. Demokraside her şeye çare var. Ankara’ya dönünce sorunu Ulaştırma Bakanına ileteceğim” dedi. Yerel seçim öncesi Saruhanlı’da AK Partinin durumunu beğenmedim. Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in şansı bu seçimde de yüksek görülüyor.

AKHİSAR DA İÇ AÇICI DEĞİL

Akhisar’da önceki dönem AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Fatih Tüzün’e uğradık. Hüseyin Tanrıverdi Fatih Tüzün’ün bir süre önce vefat eden annesi için taziye ziyaretinde ailesi ile beraber oldu. Bundan önce de Akhisar’a gittiğimizde beraber olmuştuk. Bir süre sohbet ettik. Akhisar’ın durumunu sordum. Onlarda bana “Sen nasıl görüyorsun?” dediler. Bende “Mevcut Başkan Dutlulu tekrar seçilir” dedim. Herkes sustu. AK Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun memleketinde durum hiç iç açıcı değil. Belediye başkanlığı seçiminde Akhisarlılar “Kazanma şansının yüksek olduğu” adayın aday gösterilmesini arzu ediyorlar. Yani Erdoğan’ın kurulda yaptığı konuşmada dediği gibi Akhisar onun adamı değil bunun adamı da değil. Halkın adamını seçin mesajındaki gibi bir adayın Akhisar’da AK Partiden gösterilmesini istiyor. O zaman seçimin kıran kırana geçme ihtimalinin yüksek olacağına değindiler.

GÜREŞ ŞAMPİYONU

Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta düzenlenen 2023 dünya güreş şampiyonasında grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanan Akhisarlı milli sporcumuz Ali Cengiz ile Hüseyin Tanrıverdi de bir araya geldi Akhisar’da. Tanrıverdi Başkentte milli sporcumuza destek sözü verdi. Hava güzel. Hak-İş Manisa İl Başkanı Okan Polat’a yavaş git ikazlarımla Kırkağaç’a uğradık. Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile birlikte olduk. Kırkağaç’ın kavununu ikram ettiler ve Soma Belediye Başkanı Ali Tulum’a gittik. Soma’nın 95 yaşındaki kömür nakliyat kooperatif başkanlığı yapan Yusuf amcayı evinde ziyaret ettik. Yusuf amcanın Soma’da tanıyan çoktur. Kendisini 1977 yılından beri tanırım. O zamanlar sık sık başkentte Soma’nın dertlerini dile getirirdi. Rahmetli Emniyet Müdürü. Milletvekili ve Ulaştırma Bakanlığı yapan Necdet Menzir’in kankasıydı Yusuf amca….

FATMA TEYZENİN SOFRASI

Soma Belediye Başkanı Ali Tulum’a veda edip Manisa’ya dönecekken Hüseyin Tanrıverdi bir telefon konuşması yaptı. Ve Okan Polat’a “Gelenbe’ye uğrayacağız” dedi. Bana “Fatma teyzeye uğrayacağız” dedi. Okan Polat hızı seviyor. Ara yollardan Gelenbe İstanbul yoluna çıktık. Yol kenarında kavun tezgahları sıra sıra. Birinde durduk Hüseyin Tanrıverdi ile indik Ataman Taydaş da vardı. Anadolu kadını toprağın içinden kavrulmuş Fatma Teyzeyle tanıştık. Çocukları torunları ile birlikte AK Partiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönülden bağlı Fatma teyze. Kısa sürede bir yer sofrası kurdu. Kavunu, zeytini, peyniri, salçası ve sıcacık köy ekmeğini önümüze koydu. Anladım ki Hüseyin Tanrıverdi üç dönemde Manisa’da ve ilçelerinde kendisini seven ve sayanların bir hayli fazla olduğunu. Fatma teyze ile sohbetine hayran oldum. Benim Anadolu insanım bir başkadır. Misafirperverdir. Sevdiğinde gönülden sever. Gelenbeli Fatma teyzenin Hüseyin Tanrıverdi’yi sevdiği gibi