MANİSA'nın Akhisar ilçesindeki Gazi Ortaokulu öğrencileri Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği'nin Türkiye çapında gerçekleştirdiği proje yarışmasında Çocuk Mucitler kategorisinde Atık Kodu adlı proje ile birinci oldu.

Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği'nde ülke genelinde 4 kategoride düzenlenen yarışmalarda 'Çocuk Mucitler' dalında Akhisar Gazi Ortaokulu 7-A ve 7-C sınıfı öğrencileri Meriç Değirmencioğlu ve Oğuzhan Aydın 'Atık Kodu' projeleri ile Türkiye birincisi oldu. Fen Lisesi öğretmeni Mustafa Ayhan ile Bilişim Teknolojisi öğretmeni Feyiz Candan Işık öncülüğünde proje hazırlayan öğrenciler atıkları türlerine göre yüzde 100 doğrulukla ayrıştırabilen yeni bir Elektronik Geri Dönüşüm Kutusu tasarladı.

Metal atığın üzerine yeşil, plastik atığın üzerine sarı, cam olan atığın üzerine mavi, kağıt atığın üzerine ise kırmızı etiketler koyduklarını anlatan Oğuzhan Aydın, "Kendi olanaklarımız ile hazırladığımız dijital okuyucuya renkli atığı gösterince, sadece o atığın kapağı açılıyor. Diğerleri açılmıyor. Bu projemiz yetkili kurumlar tarafından ilgi gördü. Okul müdürümüz, öğretmenlerimize ve bizlere destek verenlere sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim