Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923’te kurulan ve yüz yıldır Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan cumhuriyetin yeni yaşını gurur ve coşku ile kutluyoruz.

Yok olmanın eşiğine gelmiş, vatanın her köşesi işgal edilmiş Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde dünya tarihinde eşi görülmemiş bir kurtuluş savaşının ardından büyük dönüşüm ve özgürlüğün sembolü olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yaşını coşku ile kutluyoruz. Yüzyılda Türkiye ışıl ışıl. Aziz milletimizin birlik ve beraberlik eseridir Cumhuriyet. 100 yıldır bu topraklara ekilen güzel ata tohumudur. Ata’mızın izinde nice yıllara…

KUTLAMALARA KATILDIM

Dün sabah erkenden kalktım. Takım elbisemi giydim. Vilayetin yolunu tuttum. Cumhuriyet alanı cıvıl cıvıl. Her yer Türk bayrakları il donatılmış. Önce oğlum Gökhan’ı sonra büyük oğlum Gökmen’i gördüm. Ağır adımlarla Ali Filizkan ile vilayetin merdivenlerinden yürümeye başladım. Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ı yeni genel sekreteri ile birlikte gördüm. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, Manisa Milletvekili Şenol Sunat ile valilik resepsiyonuna gelmiş. Bu sırada CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında partide değişim yaratmak için aday olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile karşılaştım. Tokalaştık. CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte gelmiş. Programın başlamasını Valimiz Enver Ünlü’nün makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İYİ Parti Milletvekili Şenol Sunat ve İYİ Parti İl Başkanı Ali Zafer İksir ile birlikte Başkan Ergün’ün yanında programın başlamasını bekliyoruz. Ve Manisa’da cumhuriyetimizin 100.yılının kutlamaları Valimiz Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Şenol Sunat protokolde yer alan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin kabulü ile başladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap ve esnafların Başkanı Hasan Geriter, oda başkanları ile çalışma kıyafetlerini giyerek Valimiz Enver Ünlü’nün makamına çıkıyordu. Bende görevimi Ali Filizkan ile birlikte yerine getirdim. CHP genel başkan adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile fotoğraf çektirdim. Ayrıca protokol ile birlikte. Sonra vilayetin önünde cumhuriyet kortejinin geçit törenini izledim. Fener alayı ve Anemon’daki cumhuriyet kutlamaları yanı sıra  Başkan Cengiz Ergün’ün Manisa halkına sanatçı Nil Karaibrahimgil konserini sunduğu binlerce genç, çoluk çocuk cumhuriyetimizin 100.yıl konserinde coştu. “En büyük Başkan Cengiz Başkan” diye tezahüratlarda bulundu. Manisa cumhuriyet coşkusu yaşadı.

MANİSA TSO 100. YIL İÇİN LOKMA DAĞITTI

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası da Cumhuriyetimizi 15 Temmuz Şehitler Meydanında kutladı. Kurdukları stantlarda Manisa halkına Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin ruhuna lokma dağıttı. Manisa TSO etkinliklerinde 100.yıla özel şapka dağıtıldı.

Cumhuriyetimizin 100.yılı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle yurdumuzun her yerinde kutlandı. Başkentte ise cumhuriyetimizin 100.yılına özel etkinlikler yapıldı. Milli mücadelemizin başladığı cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kadar bilim insanlarıyla, sanatçısıyla, siyasetçisiyle, sporcusuyla, mühendisiyle, işçisiyle, çiftçisiyle, askeriyle her beraber Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine omuz omuza yürüdük. Bu yolda Nobel ödülleri aldık, dünya şampiyonlukları gördük. Denizin altından geçtik. Kıtaları birleştirdik. Yazımı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet çocuklarına söylediği söz ile bitiriyorum. “Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz”

Atamızın izinde nice yıllara, yaşasın Cumhuriyet!