14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ‘değişim’ seslerinin yükseldiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde beklenen kurultay yapıldı.

Neredeyse bir gün süren genel başkanlık seçiminin sonucunda kazanan Özgür Özel oldu.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda 1366 delege sandık başına gitti. İlk tur gerçekten çekişmeliydi, başa baş gittiler. Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özgür Özel ilk turda 1 oyla kaçırdı ama ilk turu önde bitirdi. İkinci tur ise Kemal Kılıçdaroğlu için büyük bir hezimet oldu. Özgür Özel, 812 oy aldı. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Fark 18’den 276’ya çıktı. Böylelikle Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni lideri oldu.

Kurultayı cumartesi günü takip ettim… Özgür Özel iyi hazırlanmıştı. Vaatlerini, hedeflerini anlattı. Kılıçdaroğlu ise o kürsüye çıktığında sürekli bir savunma halindeydi.

İtiraf ediyorum… Bu kadar farkla Özgür Özel’in kazanmasını beklemiyordum. Evet, CHP’de bir değişimin olması gerekiyordu.  Çünkü ortada hayal kırıklığı ve başarısızlıklar silsilesi vardı ve aslında Kılıçdaroğlu’nun genel seçimlerden sonra yapması gereken tek şey seçim gecesi istifa etmekti. Değişim seslerine kulak vermeliydi… Ancak o kulaklarını tıkayıp sonuna kadar kalmayı tercih etti.

Özgür Özel için tabii ki kolay olmadı. 13 yıllık bir Kemal Kılıçdaroğlu döneminden bahsediyoruz. Değişim sonuç verdi. Böylelikle 13 yıllık bir dönem kapandı. Yalnız şöyle bir ayrıma not düşmek istiyorum… Genel Başkan değişti ama değişmesi tek başına bir değişim olmuyor. Sadece ‘değişiklik’ oluyor. Bu değişikliğin değişim niteliği taşıyabilmesi için daha fazlasının olması gerekiyor. ‘Zihniyet’ aynı olmaya devam ederse sadece isimler değişmiş olur.

Değişim isteyenler, ‘değişim’ yolunun ilk adımından büyük bir zaferle çıktılar. Daha işleri çok… CHP’de dengeler değişti. Kartlar yeniden dağıtılıyor… Umarım geçmişte yapılan hataları yapmayıp bunlardan ders çıkarırlar. Çünkü bundan sonraki aşamalar çok daha zor olacak. Yani değişimin ‘değişim’ olabilmesi için biraz partiyi eğip bükmeleri gerekiyor. Süreci nasıl yönetecekler, nasıl bir yöntem izleyecekler bekleyip göreceğiz.