Meclis açıldı. Emeklilerin sorunları görüşülecek. Yerel seçim hazırlıkları ile meşgul olan AK Parti Cumartesi genel merkezi yenileme büyük kongresini yapacak. Amerika’dan dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Çiğli havalimanındaki TEKNOFEST coşkusuna ortak oldu. Başkan Erdoğan geçen hafta festival alanında İzmirlilere seslendi “Bu kentin iradesini çantada keklik sananların artık işleri zor. İzmir gerçek belediyecilik hizmetleriyle tanışacak. Yakında bu şehir yatırımlara ve eser siyasetiyle buluşacak” dedi.

BİRLİKTE YETER DİYECEĞİZ

Erdoğan’ın festival konuşmasında İzmir ile ilgili sözlerinin yankıları hala İzmirlilerin kulaklarını çınlatıyor. “Hizmet çıtamızı yukarı taşıdık. Burada eser siyasetine ihtiyaç var. Bunu ancak biz yaparız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız, istismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep birlikte artık yeter diyeceğiz. İzmir’i gerçek belediyecilik ile tanıştırmakta kararlıyız” dedi.

CHP KURULTAYLA MEŞGUL

İzmir, İstanbul, Ankara’yı kendi kaleleri sanan CHP genel seçim hezimetini hala üzerinden atamamış durumu devam ediyor. CHP Kılıçdaroğlu-Özel başkanlık yarışı ile meşgul. Seçim kazanma şampiyonu AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim stratejisi ile meşgul. Cumartesi yapılacak AK Parti kongresinde yine Anadolu, Başkent Ankara’ya akacak. Her şeyi bir plan çerçevesinde yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdiden kendinden sonrası AK Partinin zirvesini oluşturacak bu kongrede.

AK PARTİ İZMİR’İ ALABİLİR Mİ?

İzmir benim gençliğimde Demokrat Parti, Adalet Partisi ve ANAP’ın güçlü olduğu bir kentti. Osman Kibarlar’ın Burhan Özfaturalar’ın İzmir’i yerelde yönetmiş hizmetleri ile anılan belediye başkanlarıdır. AK Parti iktidar olduğu günden beri İzmir CHP’nin eline geçmiş ve kalesi olmuştur. Demokrat Parti döneminde kimi koysam seçilir düşüncesi yıllardır İzmir’de CHP’de mevcuttur. En son yerel seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kalemi eline alarak İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkanları için yazdığı isimlerin büyük çoğunluğu kazandı. CHP’li belediyelerin hakim olduğu İzmir’in hali ortada. İYİ Parti sözünde durursa Mart ayındaki yerel seçimlere tek başına girerse şuan öyle görünüyor İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayını açıkladı. CHP kurultayından sonra ne olur bilemem. Siyasette 24 saat çok önemlidir. İYİ Parti adayı ile de İzmir’de yerel seçimlere girerse Cumhur İttifakının belediye başkanlığını kazanma ihtimali biraz yükseltir. Kazanabilir demiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye seçimine heyecan gelir.

AK PARTİ MAHMUT ÖZGENER’İ DÜŞÜNÜYOR

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına İzmir’in öz evladı başarılı iş insanı Mahmut Özgener’i düşündüğü bilgisi var bende. AK Parti kendisini ikna ederse İzmir’deki hayalinin gerçekleşme oranı yüksek olur. AK Parti her seçimde olduğu gibi yerel seçimlerde de çıtayı yüksek tutuyor. AK Parti İzmir Büyükşehir’i kazandığında bilin ki Ankara ve İstanbul ve diğer büyükşehir belediyeleri de Cumhur İttifakına geçer. Olur mu olur derseniz ben durumu zamana bırakıyorum.