Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Manisa’nın dört bir yanında gerek kurumların gerekse derneklerin düzenlemiş olduğu iftar sofraları kuruluyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdare Seçimleri’nin  yaklaşmasıyla adaylar da kendi reklamlarını yapabilmek umuduyla her yola başvuruyor. Bununla birlikte son olay Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana geldi.

Akhisar Belediye Başkanı ve CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği’nin düzenlediği iftar sofrası için gereği yokken bölgeye ‘Akhisar Belediyesi’ne ait çadırları koymaya çalıştı. Dutlulu, ayrıca üzerinde kendi resmi olan ve “İftar soframıza hoşgeldiniz” yazan büyük bir pankart hazırlatarak iftar sofrasını kendilerinin kurduğu izlemini vermeye çalıştı.

Semih Balaban muhtarlarla buluştu Semih Balaban muhtarlarla buluştu

“Kimse Bizim Yapmış Olduğumuz İftar Yemeğine Gölge Düşürmesin”

Tüm bu gelişmelere göz yummak istemeyen dernek yetkilileri ise çadır ve pankartları kaldırmak istedi. Dernek yetkilileri ve belediye personelleri arasında ufak çaplı bir arbede yaşandı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, bir dernek yetkilisi, “Lütfen ayrılın, rica ediyorum. Allah aşkına verdiğimiz emeği burnumuzdan getirdiniz. Siyasi bir parti yeri değil burası Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği, lütfen herkes yerlerine otursun. Burada oruç tutan insanların vebalini ödeyemezsiniz. Burada emek veren insanlara kimsenin saygısızlık yapmaya hakkı yok. Başkanım lütfen, yaptığımız iftar hayrının bir anlamı kalmadı. Herkes seçimini yapsın. Herkese eşit yaklaşmaya gayret ediyoruz. Lütfen kimse bizim yapmış olduğumuz iftar yemeğine gölge düşürmesin.” ifadelerini kullandı.

Besim Dutlulu’dan İlginç Savunma: T.C. Yazan Çadırımıza Saldırdılar

Yaşanan olayın ardından tepkilerin odağına oturan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile şaşırttı. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği’nin çadırları kaldırtmak istemesini, “T.C. Akhisar Belediyesi” yazan çadırlara “saldırı” olarak niteleyen Besim Dutlulu, “Dün bir iftar yemeğinde üzerinde sadece T.C Akhisar Belediyesi yazısı olan çadırımıza saldırıda bulunulmuştur. Akhisar Belediyesi bir siyasi partinin değil Türkiye Cumhuriyet Devletinin bir kurumudur. Bize karşı ne yapılırsa yapılsın biz yalansız ve iftirasız doğru siyaset yapmaya ve insanları üzmemeye devam edeceğiz. Akhisar Belediyesi yazısından rahatsız olanların problemi kendilerinde aramaları daha faydalı olacaktır.” dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi