Akhisar Süper Lig’in deli fişeği. Ne zaman nerede patlayacağı belli olmuyor. Patladı mı da üç büyüklere patlıyor.

Geçen sene böyleydi. Bu sezonda da öyle oldu. Avrupa’da kükreyen aslanı Pazar akşamı Akhisar evinde delik deşik etti. 3 puanla tanıştı.

Günlerdir ‘ne olacak bu Akhisar’ın hali.’ diyenlere ‘benim keyfim ne zaman yerine gelirse ben o zaman küllerimden doğarım’ı ortaya koydu. 

Akhisar’ın Galatasaray’a yaptığı azizlik az buz değil. Aslan’ın fiyakasını bozdu. Tabii Galatasaraylı olarak benim de kimyamı bozdu.

Fatih Terim kendine fazla güvendiği zaman Galatasaray sahada hayal kırıklığı yaratıyor. Maçın bir bölümünü oğlum Gökhan’la seyrettim.

Tatsız tuzsuz geçen dakikaları görünce Çapala Mehmet’le yemeğe çıktım. Bu arada Galatasaray penaltı kazandı.

Rodriguez’in topa gidişi bile penaltının kaçacağı izlenimini veriyordu, öyle oldu. Maçın kırılma noktası Galatasaray’ın penaltı kaçırma anıdır. Ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Akhisar Galatasaray’ı tuzağına düşürdü. Üç adet gol atarak ligdeki ilk galibiyetini aldı. Galatasaray’a da büyük bir ders verdi.

Bu Galatasaray’ın deplasmanda bu kadar rezil olmasının nedenini geçen yıl da bulamayan Fatih Terim bu derde bu sezon da çare bulamayacak gibi görünüyor. Aslında bu sezon var sistemini iyi ki hayata geçirmişiz.

Var sistemi olmasa oynanan maçların skorları bir başka olacak. Hakemler dikkatli maç yönetmiyor. Sistem var, ona göre son kararımı veririm mantığı ile maç yönetiyor.

Onun için iyi ki varsın diyorum. Yoksa bu sezon ligde kan gövdeyi götürürdü. Bu hakemlerin yönetimi ile.