Yaprak dökümü devam ediyor. Dün yine Hatuniye Camii’nin avlusundaydım. Sevgili dostlarım Ahmet ve İbrahim Erken’in annesi Özker Erken hayata gözlerini yummuştu. Bizim gençliğimizin Ersan Atılgan’ın yakın dostu Singer Kenan da vefat etmişti. İki cenaze töreni de Hatuniye Camii’ndeydi. 

  

Sol ayağımdaki rahatsızlığa rağmen ilk defa elime baston alarak Hatuniye Camii’ne gittim. Ersan Atılgan, Ümit Canuyar, Güngör Çalışır oradaydı. Her iki cenaze töreninde yakınlarına başsağlığı diledim. Ahmet ve İbrahim Erken annelerini kaybetmişlerdi. Yaşı ne olursa olsun üzgündüler. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Danışmanı Cihad Taysi iki acılı ailenin cenaze törenine katıldı. Ben Metin Gökalp ile birlikteydim. Başkan Ergün beni elimde bastonla kendisini karşıladığımı görünce “Ne oldu kardeşim?” dedi. Kendisi de benim halimi görünce cenaze töreninde gülmemek için kendisini zor tuttu. Mehmet Güzgülü, Faruk Saydam, Haşim Ağar, Ali Ağar, Arif Koşar, Renan Çapra, Yaşar Coşkun, Burhan Kurtoğlu, Aydın Besen, Atilla Efendioğlu, Remzi Örümlü, Mehmet Aloğlu, Bekir Kılınç, Reyhan Dolman, Murat Kümüştekin, Gürkan Atılgan, İdris Şendil’i görür gibi oldum. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ve iki oğlum Gökmen ve Gökhan da oradaydı. Necmi Temizel, Yunus Yıldırım, Şehzadeler Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Songüler’le karşılaştım. Anemon Otelleri zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş eşi ile Ahmet ve İbrahim Erken’e başsağlığı diliyordu. Kaptan Bülent de oradaydı. “Ana gibi yar olmaz” derler. Ana ve baba acısı evlatların yüreklerini kor eder. Yapacak birşey yok. Hepimiz için ölüm mukadderat. Her iki ailenin acısını paylaşıyorum. 

  

Bu ara Hatuniye Camii’nin avlusuna sık sık gitmeye başladım. Etrafımdaki dostlarımın bir kısmını yavaş yavaş kaybediyorum. Ayağımdaki ağrılar biraz hafiflemişti. Manisaspor’un sağlık ekibine ve Taner hocaya teşekkür ederim.