CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen Türkiye'nin Gündemi programına, Fethullah Gülen'in bir dönem sağ kolu olarak bilinen Nurettin Veren konuk oldu. Cemaat yapılanması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Nurettin Veren Fethullah Gülen ile birlikte geçirdiği zamanlarda Gülen'in çocukları dövdüğünü ve kızdığı isimleri falakaya yatırdığını iddia etti.
14 AĞUSTOS İÇİN YENİ İDDİA
14 Ağustos'da Gülen'in siber saldırı yapacağını ileri süren Veren çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gülen'in kendi yetiştirdiği elemanlarının dünyanın en kritik kuruluşlarında çalıştığını söyleyen Veren, bilgileri kendi öğrencilerine verdiklerini de ileri sürdü.
"DEŞİFRE OLAN İMAMIN YERİNE HEMEN BİRİ GELİYOR"
Veren yaptığı açıklamada "Şuanda Cemaatin süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. Ben bunu 2005'te dile getirdim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk böyle doluyor" dedi.
"GÜLEN BİRİLERİNİN BEYNİNİ YIKARKEN BİRİLERİDE ONUN BEYNİNİ YIKIYOR"
Gülen'in ilaç aldığını ve bu ilacın bir tanesinin vücuttan atılmasının 3 ayı bulduğunu ifade eden Veren, çok tehlikeli bir ilaç olduğunu belirterek "Aslında Gülen birilerinin beynini yıkarken birileride (Doktorları) Gülen'in beynini yıkıyor" dedi.

ÇİÇEK, AKSU, ARINÇ VE GÖNÜL'ÜN ADINI VERDİ
Didem Arslan Yılmaz'ın TBMM'deki Gülenci isimleri sorması üzerine Nurettin Veren, AKP'li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül'ün adını verdi. Didem Arslan Yılmaz'ın "Bu isimler programa bağlanabilir, çünkü bu çok ciddi bir iddia" demesi üzerine ise Nurettin Veren, "Ben gerçek neyse onu söylüyorum. Şimdi çıkıp yanılmışız diyebilirler tabi ama 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ben, dinlemediler" diye konuştu.
"NASA, TWITTER, FACEBOOK, APPLE'A CEMAATÇİLERİ SOKTUK"

Twitter, Facebook, Apple'a cemaat mensuplarının yerleştirildiğini söyleyen Veren, "Onlar da pek çok ismi daha sonradan işe aldılar. Bu insanlar örgütün yurtdışındaki önemli kolejlerinde yetişti"dedi. Veren sözlerini şöyle sürdürdü:

"NASA'ya bile cemaat adam soktu. Malezya'daki kolejden yetişen 5 kişi 1993'te dünya bilgisayar şampiyonasına katıldı ve birinci oldular. Bu isimler daha sonra NASA'ya girdi. Cemaat dünyada benzeri pek çok yapıya böyle sızdı. Yani Türkiye'ye ciddi bir siber saldırı yapabilecek güce sahip ve şimdiden uyarıyorum. Cemaatin bir sonraki saldırısı bankaları, devlet kurumlarını, iletişimi hedef alan oldukça kapsamlı bir siber saldırı olacak."
"MERAL AKŞENER'İ CEMAAT TAVSİYE ETTİ" İDDİASI
Veren, 1995 yılında ilk defa milletvekili olan, 8 Kasım 1996 – 30 Haziran 1997 döneminde kısa süre bakanlık yapan Meral Akşener'in 1993 yılında kendisinin Çiller'e tavsiyesi üzerine bakan yapıldığını iddia etti. Veren, Akşener'in kendisine gönderdiği, üzerinde tarih olmayan bir mektubu da programda gösterdi.

Editör: TE Bilişim