Manisalı 25 yaşındaki S.K., sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan tanıştığı bir kadın için Suriye'ye gitti. S.K. sanal aşkına ulaşmak için Türkmen bölgesinden geçmek isteyince savaşın ortasında kaldı. Sanal aşkına ulaşamayan S.K, umudunu yitirip Manisa'ya dönünce terör örgütleriyle ilişkili olduğu gerekçesiyle Manisa'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddialara göre Manisalı S.K, geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitesi üzerinden Suriye'de yaşayan bir Türkmen kadın ile tanıştı. S.K ve Türkmen kadın Facebook üzerinden yazışmaya başladı. Bir süre sonra S.K tanıştığı kadına gönlünü kaptırdı ve kendisini görmek istediğini söyledi.

SAVAŞIN ORTASINDA KALDI

Tüm tehlikeleri göze alan S.K, Suriye'ye gitmek için önce Gaziantep'e gitti. İddialara göre S.K, Gaziantep'te tanıştığı bir çeteye para vererek Hatay üzerinden Suriye'ye gitmeyi başardı.

Suriye'ye giriş yaptıktan sonra S.K, Lazkiye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinin yanına gitti. IŞİD ve PYD arasında süren savaşın ortasında kalan S.K, terör örgütü üyelerinin zoruyla cephede çalıştırıldı.

Edinilen bilgiye göre S.K buradaki yaşantıya dayanamayarak bölücü terör örgütü PYD'nin sahte bir kartını çıkarttı ve Halep'e döndü. Bir tarafı IŞİD, bir tarafı ise PYD tehditiyle çeviri Halep'ten daha fazla ileriye gidemeyen S.K, sevdiği kıza ulaşamadan Kilis'e döndü.

SEVDİĞİ KIZA ULAŞAMADAN TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Emniyet güçleri S.K'yı yakalarak Kilis'te sorguya aldı. S.K, emniyet ifadesi ardından serbest bırakılarak Manisa'ya döndü. Bir süredir emniyet takibinde olan S.K, Manisa'ya geldiğinin öğrenilmesi ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

MANİSA'DA TUTUKLANDI

Manisa'da mahkemeye çıkarılan S.K, IŞİD'le bağlantısı olduğu gerekçesiyle 31 Ekim tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

S.K'nın Suriye'de silahla çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıktığı öğrenilirken, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında ‘Ciddi Arkadaşlık Sitesi' isimli bir kapalı gruba da üye olduğu görüldü.

Özel Haber: Berfin ADICAN


Editör: TE Bilişim