CHP Milletvekili Mazlum Nurlu Başkanlık sistemi için mecliste hayır oyu kullanacaklarını belirtirken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, görüşmeden çıkan sonucun tarihi bir karar olduğunu söyledi. Özdağ, "Bundan sonra ekonomi düzelecek, kaos bitecektir" dedi.


MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın Başkanlık sistemi üzerine yaptığı görüşmede olumlu karar çıktı. CHP milletvekili Mazlum Nurlu görüşmeyi, "Birileri Başkan, birileri de onun Yardımcısı olmak istiyor" sözleriyle değerlendirirken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ sistemin Türkiye'yi ileriye götüreceğini belirtti. Kararla ilgili MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da "Hayırlı olsun." dedi.
AK Partili Özdağ, iki lider arasında yapılan görüşmeyle tarihe not düşüldüğünü belirtti. Sistemin tıkandığını ve Başkanlık sistemiyle birlikte yeni bir açılım yapıldığını dile getiren Özdağ, "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederiz. Türkeş'in yolundan gittiğini kanıtlamış oldu. Bu Türkiye'de piyasaların rahatlamasına sebep olacak. Türkiye'de operasyon yapmak isteyenlere bir mesaj verilecek." dedi.
"AK PARTİ VE MHP OYUNU BOZDU"
MHP'nin Başkanlık sistemine olumlu bakmasıyla birlikte bir oyunun bozulduğunu ifade eden Selçuk Özdağ, "Burada bir oyun bozulmuştur. Bu oyunu bozanlar AK Parti ve MHP'dir. Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kaos dönemi bitecektir. Bundan böyle yeni sistemle birlikte Türkiye çok önemli işlere imza atacaktır." ifadelerini kullandı.
"BİRİ BAŞKAN, DİĞERİ YARDIMCISI OLMA PEŞİNDE"
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert eleştiriler yaptı. CHP'li Nurlu, "Süreç ilk olarak meclise taşınacak. Mecliste 330 milletvekili bulunursa referanduma gidilecek. Gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Memleket yanıyor birileri başkanlık sevdasında. Başka birileri de Başkanın yardımcısı olma derdinde. Burada sultanlık hayalleri var." dedi.
"MECLİS FESHEDİLECEK"
CHP'li Nurlu, "Başkanlık sisteminin gelmesiyle birlikte meclisin feshedilmesi söz konusu. Bakanlar Kurulu'nun dışarıdan atanmasıyla birlikte meclis iradesi yok sayılacak. Mecliste Başkanlık sistemi oylamasında fire verileceği görüşündeyim. Ancak bu sistem meclisten geçerse referandumda halkın sağduyulu davranacağına eminim." şeklinde konuştu.
"MECLİS'TE DEĞERLENDİRECEĞİZ"
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise "Hayırlı olsun hepimiz için. Neticede Meclis'e bir teklif gelecek. Ondan sonra bütün Türkiye ve Meclis olarak değerlendirip tartışıp oylamaya yapacağız. Ondan sonra da ülke olarak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim