İnternette terör örgütü IŞİD'in videolarını izleyip terör örgütü tarafından verilen vaatlere kanan Manisalı 4 genç, Suriye'ye gitmek isterken Tren İstasyonu'nda yakalandı. Psikiyatrist Şahut Duran, terör örgütlerinin gençleri kandırmak için sosyal paylaşım sitelerini kullandığını belirterek, ebeveynlerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.
Edinilen bilgilere göre Manisa'da yaşları 14 ila 15 arasında değişen lise öğrencisi 4 genç arkadaş, internetten ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden terör örgütü IŞİD'in videolarını izlemeye başladı. ‘Devlet-el İslam Bagiya' ismiyle adlandırılan bazı görüntüleri gören gençler bir süre sonra IŞİD'in yapısını ve vaatlerini araştırmaya başladı.
6 KİŞİYLE BAĞLANTI KURDULAR
4 arkadaş IŞİD'i araştırmaları ardından özel bir chat programı üzerinden IŞİD mensubu 6 kişiyle irtibata geçti. Terör örgütü mensupları attıkları mesajlarla gençlerin aklına girip Suriye'ye gelme konusunda ikna etti.
GBT SORGULAMASINDA YAKALANDILAR
Gençler Suriye'ye gitmek için yol güzergahı belirleyip biletlerini aldılar.
Sabah erken saatlerde evden çıkan lise öğrencileri kayıplara karıştı. Öğrencilerin aileleri çocukları hakkında emniyete kayıp başvurusunda bulundular.
Kayıp 4 genç arkadaş, başvuru yapılması ardından akşam saatlerinde polis ekiplerinin GBT sorgulaması sırasında Manisa Tren İstasyonu'nda yakalandılar.
GENÇLER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
4 lise öğrencisi emniyette verdikleri ifade ardından ailelerine teslim edildi.
TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİNDE SOSYAL MEDYADAKİ GENÇLER VAR
Manisa'da 4 genç arkadaşın başından geçen bu olay akıllara terör örgütlerinin internetle ilişkisini getirdi.
Türkiye Psikiyatri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatrist Şahut Duran, terör örgütlerinin internette mecrasında geniş kitlelere hitap etmek istediklerini söyledi. Duran, "Özellikle 14-20 yaş grubundaki gençler verilen vaatlere çok kolay bir şekilde inanıyor ve hayatlarında ters giden olayların etkisine kapılarak bu tür radikal kararlar verebiliyorlar. Terör örgütleri de gençleri internet silahından vurarak emellerine alet ediyorlar. İnternette terör örgütlerini öven birçok paylaşım ya da görüntüler yayılıyor. Gençler bunları izleyerek gerçeklik algısını kaybediyor. Bu tür gençleri fark eden terör örgütleri de internetteki sohbet programları ve sosyal medya hesapları üzerinden gençlerin akıllarını çeliyor" dedi.
AİLELERE ‘DİKKAT' ÇAĞRISI
Psikiyatrist Şahut Duran son olarak ailelerin gençlerin vakit geçirdikleri internet sitelerinde paylaştıkları ve takip ettikleri konulara dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim