6 Temmuz 2015 tarihinde Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Mahallesi'nde meydana gelen kazada yaşamını yitiren 15 tarım işçisi için Akhisar Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında Destekten Yoksun Kalma raporları mahkeme heyetine ulaştı. Sigorta şirketi tarafından rapora itiraz edildi.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 10 Ağustos 2015'te vefat eden 15 tarım işçisinin yakınları için açılan tazminat davasında flaş bir gelişme yaşandı. Uzun zamandır tazminat rakamı için beklenen bilirkişi raporları mahkemeye ulaştı.
Destekten Yoksun Kalma Tazminat raporlarında ödeme miktarı aile başına 100 ila 300 bin TL olarak belirlendi.
SİGORTA ŞİRKETİ RAKAMI FAZLA BULDU
Tazminat ödemelerini yapacak sigorta şirketi, bilirkişi raporunda belirlenen tazminat rakamını fazla bularak mahkemeye itirazını yaptı. Bilirkişi raporuna karşın kabul edilen itiraz sonucu tazminat ödemesinin belirlenmesi için yeniden bir inceleme yapılacak.
BİLİRKİŞİ RAPORLARI YENİDEN İNCELENECEK
Tazminat davasının gidişatıyla ilgili konuşan tarım işçilerinin avukatı Cem Zorlu, "Uzun zamandır bilirkişi raporu bekliyorduk. Raporda tazminat ödemesinin aile başına 100 bin ile 300 bin TL arasında değişeceği belirtildi. Ancak sigorta şirketi rakamı fazla bularak bu rapora itiraz etti. Şimdi raporlar yeniden incelenecek." dedi.
AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KARARI TEMYİZE GİTTİ
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, tüm hukuk davalarında olduğu gibi Çökelek Davası'nda da bilirkişi raporunun itiraz yoluna gidildiğini söyledi. Arslan, sigorta şirketinin talebi üzerine raporların yeniden incelenip mahkeme heyetine sunulacağını belirtti.
Öte yandan Akhisar Ağır Ceza Mehkemesi'nde görülen Gölmarmara Davası'nda süt tankeri sürücüsü için verilen 15 yıl hapis cezası kararının da temyize götürüldüğünü söyledi. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, "Manisa Barosu olarak hepimizi büyük üzüntüye boğan Gölmarmara kazasıyla ilgili açılan tüm davaları takip etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim