Galatasaray son şampiyon Başakşehir’i 5 yıl sonra evinde yendi. 0-2. Dünkü yazımda Alanya’nın 2’de 2 yaparak Süper Lig’de birincilik basamağında yer aldığını Pazar akşamı oynanacak maçlarla başka takımların da 2’de 2 yapabileceğini yazmıştım. Pazar akşamı sezona iyi başlayan Galatasaray’ın, Başakşehir’i evinde yenince birinci sıraya yerleştiğini gördüm. Elbette Fenerbahçe-Hatay karşılaşması Pazartesi oynandıktan sonra 6 puanlı takımın durumu değişebilir. Futbolda her şey olur!

BALIKLIOVA-GARİBİN YERİ

Pazar günü yazımı -yani dün okuduğunuz yazımı- gazeteye götürürken telefonum çaldı. Arayan Fikret Taşçı kardeşimdi. Nerede olduğumu sordu. “Gazeteye doğru gidiyorum” deyince “Kaybolma seni alacağım” dedi. Gazeteye gidip yazımı bıraktım. Bu sırada Fikret Taşçı gazetenin önüne gelmişti bile. Fikret Taşçı ile 15 gündür görüşmüyorduk. Beraberce İzmir’e doğru yola koyulduk.

Fikret kardeşimle konuşacaklarımız birikmişti. Bana projelerini anlattı. Fikret Taşçı’da kürkçü dükkanına dönüş olacak. Yıllardır inşaat yaptığı Eski Foça’ya dönüp yap-sat işini hızlandıracağını anlatıyordu. Fikret Taşçı ile laf lafı açınca zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyormuş doğrusu. Otobanda Karaburun kavşağına nasıl geldiğimizi anlayamadım.

Karaburun kavşağından otobandan çıktık. Balıklıova’ya geldik. Benim yazlığın dibine.

Balıklıova’da sezon hareketliliği devam ediyor. Balıklıova’da balık yiyecekseniz, adres belli: “Garibin Yeri.” Buraya çok gelip gitmişliğim var. Denizin dibindeki masalarda çok keyifli günlerim geçmişti. Ersan Atılgan da bizleri Balıklıova’ya Garibin Yeri’ne getirirdi.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Fikret Taşçı ile masamıza oturduk. Sohbetimize devam ettik. Garibin Yeri’nde barbunlar taze pişirilip önümüze geldi. Güzel bir sonbahar günü geçirdik. Manisa’ya döndük. Galatasaray maçına daha vakit vardı. Oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul evdeydi. Galatasaray’ın Başakşehir deplasmanında ne yapacağını Gökhan’la konuştuk. O bu yıl Galatasaray’dan çok umutlu. Televizyon yorumcusu Erman Toroğlu gibi Galatasaray’ın kadrosunun iyi olduğunu düşünüyor. Doğruluk payı var. Sahaya çıkan 11’den sonda kulübede oturanların da yapılacak değişikliklerle maçın kaderini değiştirecek yetenekte futbolcular var...

Maç başladı!..

 Başakşehir evinde kazanmanın planlarını yaparak sahaya çıkmış. Galatasaray kendi sahasında tedbirlerini alarak oynuyor. İşin güzel tarafı, her iki takım da futbol oynamak için sahaya çıktıkları için güzel bir maç izliyorum oğlum Gökhan’la.

Maçın daha başında Başakşehir kale sahası içinde Luyindama-Demba Ba ikilisinin mücadelesinde top Demba Ba’nın eline çarptı. Hakem oyunu devam ettirirken VAR’ın uyarısı ile Atilla Karaoğlan pozisyonu izledi. Penaltıyı verdi. Falcao penaltıdan Galatasaray’ın golünü Başakşehir deplasmanında atınca oyunun şekli değişti. Başakşehir atak geliştirmede kapalı defans önünde başarılı olamıyordu. Orta sahada Taylan Emre Kılıç çok çalışkan bir futbol ortaya koyması Galatasaray’ın asılmasına neden oluyordu. İkinci yarıda Başakşehir bastırıyor ama sonuca gidemiyordu. Bu sırada kaleci Fatih inanılmaz kurtarışlar yaparken, Fatih Terim üç değişiklik birden yaptı ve oyunun dengesi değişti. Babel ve Diagne Başakşehir defansını sıkıntıya soktu. 76’da Belhanda harika bir gol atarak Galatasaray’ın Başakşehir’den 3 puan almasının yolunu sonuna kadar açmış oldu. Bu galibiyet Galatasaray için iyi oldu. Perşembe günü Avrupa için Pazar günü de Fener derbisi için oynayacak Galatasaray’ın morali iyi. Fenerbahçe’nin Hatay karşısında dün gece ne yaptığını da izleyeceğim. Fenerbahçe şampiyonluk için nokta transferlere devam ediyor. Fenerbahçe,- Hatay maçındaki izlenimlere göre, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için de bir değerlendirme yarın yazacağım.