Manisa Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı  Cengiz Ergün’ün talimatı ile komşu İzmir’e ilk ulaşan belediye olmuştu. İtfaiye Dairesi Arama Kurtarma ekibi, Yol Dairesi, Maski, Fen İşleri Dairesi  ve Büyükşehir Belediyesi’nin hemen her dairesinden gönüllülerle birlikte yaklaşık yüz kişilik bir ekip iş makinaları ile birlikte yardıma koştu ve gece gündüz demeden, uyku uyumadan bir can daha kurtarabilir miyiz diye canını dişine taktı. Hepsinden bir kez daha Allah razı olsun.

Enkazlar kaldırıldı, acılar henüz taze  birçok depremzede  çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Şimdi de yaraları sarma  zamanı diyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ekiplerine talimat vererek depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım elini uzattı. Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal  Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı  Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür İşleri Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Sosyal işler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Gökhan Kiriş, şube müdürleri ve Zabıta Dairesi Başkanlığı personelleri ile birlikte çadırda kalan depremzedelere  içinde çeşitli ürünlerin bulunduğu kişisel yardım paketleri ve çocuklara eğitim setleri dağıtıldı. Ayrıca gece çorba ikramında bulunuldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin psikologları da depremzedelere psikolojik destek sağlamak  için her gün Çadırkent’de mesai verecek .

Ben bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanından hayat kurtarmak için gelen gönlü güzel ekiplere teşekkür ediyor, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ,yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemize ve insanlarımıza bir daha böyle kötü günler yaşatmasın.