Türkiye'nin birçok bölgesi güneşli günlerin tadını çıkarırken, Mayıs ayında yağışlar hala devam ediyor. Bu sefer, ülkenin batısında yeni bir yağış sistemi oluşacak. Bu sistem, Cuma ve cumartesi günleri yoğun yağışlar getirecek.

Şiddetine göre mavi, yeşil ve kırmızı tonlarda gösterilecek

Bahsedilen yağışlar Ege, Marmara'nın doğusundaki bölgeler ile Akdeniz Bölgesi'nde bazı illeri etkileyecek gibi görünüyor. Bu yağışlar, farklı şiddetlerde mavi, yeşil ve kırmızı renk tonlarıyla gösterilecek.

Hava City isimli hesaptan yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“Evet bir sonraki sistem işin benden haber bekleyin demiştim. Cuma Cumartesi günleri yurdun batısına kuvvetli yağışlar taşıyacak bir oluşum var. Marmara'nın doğusu ağırlıklı etkileyeceği görünse de henüz net değil. Yarın, en geç Çarşamba günü yine bir nokta atışı daha yapacağız."

Renklerin anlamı nedir?

Yeşil renk az yağışı, mavi renk ortalama yağışı, kırmızı renk ise yoğun yağışı ifade ederken, mor renk şiddetli yağışı, gri renk aşırı yağışı ve sarı renk ise orta ile kuvvetli arası yağışları simgeliyor.

Evde ek iş, belediye yardımı gibi ilanlara dikkat! Binlerce kişi mağdur edilmiş! Evde ek iş, belediye yardımı gibi ilanlara dikkat! Binlerce kişi mağdur edilmiş!

Kaynak: Haber Merkezi