Süper Ligin geçen haftadaki analizini bugüne bıraktım. Neden mi? Beşiktaş yenilmiş, Galatasaray berabere kalmış, Trabzon İstanbul’da uçmuş Pazartesi akşamı Fenerbahçe İzmir’de ne yapacak diye bekledim. Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe İzmir’de Göztepe ile berabere kaldı. Üç büyüklerin ismi var ama Süper Ligde esameleri okunmuyor. Bu durumda Karadeniz fırtınası futbolda da sert esmeye devam edince Trabzon Süper Lig’de aldı başını gidiyor. ‘Bu yıl şampiyonluk benim’ havasına büründü. Fener’in, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın Süper Ligde başarısızlığı devam ederse bu ligin ne havası kalır ne suyu ne kalitesi. Süper Lig’in futbol değeri düşer. Maçlar izlenmez hale gelir. Televizyonda spor programları da yerlerde sürünür. Bu hafta ben maçları izledim ama maç sonrası televizyonu kapattım. Halbuki eskiden devre aralarında bile Erman Toroğlu ne diyor diye kanal değiştiren bendeniz Fener’in, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın başarısızlığı karşısında spor programlarını izlememe kararı aldım. Üç büyüklerden Galatasaray Avrupa’da zirvede. Fatih Terim bununla övünüyor. Takımı istediği gibi sahaya çıkarıyor ve Süper Ligde başarısızlığa imza atıyor. Trabzon Abdullah Avcı ile şahane bir sezon yaşıyor. Allah sonunu getirsin. Türk futbolunda daha ligin ilk yarısı bitmedi. Hep bu rüzgar Trabzon lehine esmez. Esmese de şu milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın hali ortada. Sanki üzerlerine ölü toprağı dökülmüş. Silkinip kendilerine gelmeleri lazım. Gelebilirler mi bilemem.

ÜÇ BÜYÜKLERE DÜŞME HATTINDAKİ TAKIMLAR KÖK SÖKTÜRDÜ

Süper Lig’de geçen hafta neler oldu neler. Beşiktaş Giresun’a Cuma akşamı İstanbul’da 4-0 mağlup oldu. Bu şok mağlubiyet Sergen Yalçın’ın Başkan Ahmet Nur Çebi ile buluşmasına kadar gitti. Uzun konuşmada oyuncu grubuna kadar her konuda Başkan Çebi’ye bilgi verdi. Toplantıda asbaşkan Emre Kocadağ da vardı. Sonunda Sergen Yalçın-Ahmet Nur Çebi zirvesinden devam kararı çıktı. Zirve sonrası açıklamaya asbaşkan Emre Kocadağ “Hocamız kendisine ve takıma inancı olduğunu belirtti. Başkanımız ve yönetimimizin ona inancı var. Beşiktaş düştüğü yerden kalkar. Sergen Yalçın ilk geldiğinde sezon başında nasıl arkasındaysak inancını yitirmediği sürece arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Beşiktaş-Giresun maçı oynanırken ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Avukat Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Rıdvan Uysal ve Çapala Mehmet ile Söğütaltı Kahvesinde oturuyorduk. Mehmet Yılmaz’ı dinliyoruz. Bu sırada Zülfikar Gürcan telefonunu bana uzattı. Baktım Beşiktaş 0 Giresun 2 yazıyor. Görünce “Yok artık’ dedim. Başkan Yılmaz “Hayrola önemli bir şey mi oldu?” dedi. Beşiktaş 90 dakika sonrası maçı 4-0 yenilince Avukat Mustafa Karakaş “Sergen gider” dedi. Maçın özetini izledim. Yapacak bir şey yok. Fenerbahçe’de sıkıntılar yaşadığı anda Başkan Ali Koç “Galatasaray’a yenilsek de hocamızın arkasındayız” dedi. Fenerbahçe yenince Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ta “Hakemlerden hesap soracağız” diye başladığı açıklamasında İmparator Fatih Terim’in arkasında olduğunu belirtti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de aynısını yaptı. Sizin anlayacağınız üç büyükler başarısız sonuçlara rağmen teknik direktör değişikliğine gitmeyerek Süper Lig mücadelelerine devam edecekler.

AVRUPA’DA ASLAN

Galatasaray bu sezon bir tuhaf. Avrupa’da destan yazarak grubunda lider olarak göğsümüzü kabartırken oynadığı oyun ve sonuçlarla gözlerimizin pasını silen Aslan Malatya maçında tel tel döküldü. Son beş lig maçında 10 puan kaybederek bana göre zirveden iyice uzaklaştı. Bu anda Galatasaray camiasını acı haber ulaştı. Galatasaray’ın 37. Başkanı 71 yaşında Mustafa Cengiz hayata gözlerini yummuştu. 3,5 yıllık görev sürecinde futbolda 4 kupa sığdıran Başkan Cengiz 2020 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Mustafa Cengiz’e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Güzel insandı. Arayanların telefonlarına çıkardı. Kibirli değildi. Yüzü hep gülerdi. Galatasaray’a büyük hizmetleri oldu. Ama Galatasaray kongre üyeleri kıymetini bilemedi. Acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimizle didişmeyi kırmayı dökmeyi seven bir toplum haline geldik. Allah sonumuzu hayır etsin. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanımız da katıldı. Mekanı cennet olsun.

TRABZON UÇUYOR

Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş tel tel dökülürken Trabzon zirvede. Rakiplerinden açık ara önde. Abdullah Avcı Trabzon’u tam anlamıyla Karadeniz Fırtınası haline getirdi. Trabzon İstanbul’da Karagümrük’ü de yendi. En yakın rakibine 10 puan taktı. Futbol aşkı ile yatıp kalkan Trabzon mutluluktan uçuyor.

FENERBAHÇE’DE AYNI TAS AYNI HAMAM

Galatasaray’ı Aslantepe’de yenen Fenerbahçe küme düşme hattındaki Göztepe’den 1 puanı İzmir’de zor aldı. Göztepe evinde can havli ile sahada Fenerbahçe’ye rahat futbol oynamasına izin vermedi. Gol attı. Ardından ikinci yarının başında Halil’in şutu direkte patladı. Ve bir dakika sonra Serdar Dursun’un kafa golünü kalesinde gördü. Göztepe kurtuluş mücadelesinde Fener’den 1 puanı aldı. Fenerbahçe ise eski tas eski hamama döndü.