Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına 18 Nisan’da Necmi Temizel’in can ciğeri benim de onun sayesinde dostum olan Sabri Çelik atandı. Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulunda Muhittin Boşat, Murat Ilgaz, Erol Ersoy, Orhan Erdemir, İsmet Arzuman, Hikmet Öksüzoğlu, İbrahim Çınar ve Cumali Sucu 16 Haziran’da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü genel kuruluna kadar görevlerini sürdürecekler. Yeni seçilecek Futbol Federasyonu Başkanı ve Yönetimi Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve yönetimi ile çalışıp çalışmayacağına karar verecek. Bendeniz Sabri Çelik’i tanıyan biri olarak yeni federasyonun Merkez Hakem Kurulu ile yoluna devam etmesinin doğru olacağı inancındayım.

1998 yılından itibaren hakem camiasının yönetim kademelerinde görev yapan Eski FİFA Kokartlı Hakem Sabri Çelik MHK deneyimine Bülent Yavuz döneminde başladı. TFK ile MHK’nın ayrı oylarla seçildiği 2004-2005 sezonunda Levent Bıçakcı federasyonu göreve gelirken MHK’da ise Mehmet Ali Yılmaz’ın adayı Sabri Çelik kazanmıştı ve bir dönem de görev yapmıştı. 2007 MHK’sında Başkan Hilmi Ok’un sağ kolu olan Sabri Çelik ikinci kez başkanlık koltuğuna Yusuf Namoğlu’nun 2019 Şubat’ında istifası ile oturmuştu. Mayıstaki Rizespor Galatasaray (2-3) maçı sonrası yollar ayrılmıştı. 4 aylık başkanlık sürecinde dünyamıza yeni giren sancılı süreçler yaşayan VAR’ı sabit isimlerden kurtarma çalışmalarını Mustafa Çulcu ve Muhittin Boşat ile birlikte yürütüp görevini Zekeriya Alp MHK’sına bırakmış Türk hakemliğinin büyük kaos yaşandığı çalkantıların doruğa çıktığı bir dönemde akil adam olarak Türkiye Federasyonu Hakem Kurulu Başkanlığı görevini Sabri Çelik’in üstlenmesi bence taktiri şayan bir olaydır. Sabri Çelik’i bekleyen zor süreçte Başkan Çelik ilk adımı görevden alınan ve iade edilip maç verilmeyen hakemlerle görüşüp geçen hafta Cüneyt Çakır’a vermekle attı. Görevi çok ama çok zor. Başaracağına inancım büyük. Allah yardım etsin. Sabri Çelik’e sezon sonuna kadar. Bu hakem kadrosu ile baş etmek çok zor. Ama dostum Sabri Çelik’in başarılı olacağına inanıyorum.

İSTANBUL SARIYER’DE SABRİ ÇELİK’LE 2008 MAYISINA MERCAN BALIK RESTORANINDA NECMİ TEMİZEL VE AHMET ERKEN İLE BULUŞMAMIZ

Sabri Çelik yakın dostumdur. Necmi Temizel abimle birlikte Sabri Çelik ile güzel günlerimiz geçti. 2008 yılının Mayıs ayında Sabri Çelik ile Necmi Temizel, Ahmet Erken ve Muhittin Boşat ile İstanbul Sarıyer’de buluşup Mercan Balıkçısında kalkan balığını denizin mavi sularını seyrederek yemek yedik. Sohbet ettik. Bu program nasıl gerçekleşti derseniz anlatayım. Vestel Manisaspor’un Süper Lig macerasında 2008 yılında Manisa’da Konyaspor’u yendiği maçın gözlemcisi Sabri Çelik dostumuzdu. Maç sonrası Necmi Temizel ben ve Ahmet Erken Sabri Çelik hocamı alıp Anemon Otele geldik. Keyifli bir akşam geçirdik. Sabri Çelik hocam bizleri İstanbul’a davet etti. Ben Ahmet Erken ile Manisa’dan gittim. Sabri Çelik, Muhittin Boşat ve Necmi Temizel ile birlikte Sarıyer’de buluştuk ve davete icap ettik. Şimdi Sabri Çelik başkan, Muhittin Boşat da kurulun temel direği. Dostluklar kolay kurulmuyor. Dostlarla yenen yemekte ömürden sayılmaz derler.