Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ekibi Akhisar Belediyespor, sahasında ağırladığı Spor Toto 2. Lig takımı Gümüşhanespor'u 3-1 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik adamları mücadeleyi değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Hedeflerden bir tanesi gruplardan çıkmak ve ilk 8'e kalmaktı. Hem grup lideri olarak çıktık ve ilk 8 içerisine kalmayı başardık. Özellikle hiç beklemediğimiz Galatasaray yenilgisinden sonra bu maçın önemi arttı. Oyuncuların tekrar moral bulmaları ve öz güvenleri açısından önemli bir karşılaşmaydı. Bugün 3-1 kazandık ama maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Kiminle oynadığımızın çok fazla önemi yoktu. Bugün kazanmak her şeyden önemliydi. İyi bir takıma karşı da oynadık. Gruptan çıkarken Trabzonspor gibi büyük bir takımı geride bırakıp geldiler. Kolay maçlar yok. Eğer siz oyun kişiliğini oyun karakterini sahaya yansıtamazsanız, kiminle oynarsanız oynayın zor olur. Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımın vermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" dedi.
"GELDİĞİMDEN BERİ ÇOK AZ YOL KATETTİK"
Bugün sahaya farklı bir sistemle çıktıklarını aktaran Kafkas, 3-5-2 pozisyonunda oynadıklarını söyledi. Kafkas, "Geldiğimden beri çok az yol katettik. Çok iyi ve düzgün çocuklar ama futbol ve taktik anlamında belki en çok zorlandığım takım Akhisar Belediyespor. Bir yere taşıma açısından ben de bu durumdan çok memnun değilim. Çok şey denememizi rağmen sahada yaptıklarımızın azı oluyor. Bunlar için çok daha fazla çalışmak ve üstüne gitmek gerekiyor. Bugün oyunun belli bölümlerinden memnunum, belli bölümlerinden değilim. Çünkü iyi oyuncular, oyunu seyretmezler ve oyunun bütününü oynarlar. Maalesef bizde iyi oyuncular var ama oyunun bölümlerini oynuyorlar. Bütününü oynama konusunda sıkıntıları var. Bunu da taşıdığımız zaman daha da iyi olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
"TARAFTAR DA HAKLIDIR"
Maç sırasında taraftarın zaman zaman tepki tezahüratlarıyla ilgili de konuşan Kafkas, "Taraftar haklıdır. İyi şeyler görmek isterler. Umarım Rize maçıyla tekrar onları kazanırız. Onlar iyi şeyleri görmek istedikleri için haklıdırlar" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim