Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üç puanla kapattığı haftada hata yapmadı. Deplasmanda Gençlerbirliği’ni yenerek ezeli rakiplerini zirvede yalnız bırakmadı. Üç büyüklerin puanları 51. Everton’dan sezon sonuna kadar kiraladığı eski futbolcusu Cenk Tosun 62. dakikada Aboubakar’ın yerine girdiği Süper Lig maçında 89. dakikada attığı golle Beşiktaş’ı rahatlatırken; Tosun 90+4’te kendisinin ikinci Beşiktaş’ın üçüncü golünü atarak Gençlerbirliği maçına damgasını vurdu. Kartalın Başkent semalarında yüksekten uçmasını sağladı.

MUHTEŞEM GOL

Kartal Ankara’da maça fırtına gibi başladı. Daha oyunun başında Rachid Ghezzal 4. dakikada şapka çıkarılacak cinsten bir gole imza attı. Rosier’in pasıyla buluştuktan sonra önce önünü boşalttı. Sonra Cezayirli yıldız 22-23 metre mesafeden muhteşem bir sol vuruşla topu Gençlerbirliği kalesinin doksanına astı. Televizyonda defalarca tekrarında bu muhteşem golü seyrettim. Başkent’te maç pırıl pırıl sahada başladı. Oyunun son yarım saatinde kar geldi. Ceza alanı, kale çizgileri temizlendi. Görüş mesafesi kısaldı. İki takım ve maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu için zor anlar başlamış oldu. Maç öncesi PKK tarafından kurşuna dizilen 13 vatandaşımız ve operasyonda şehit olan üç askerimiz için yapılan saygı duruşunda gözlerim dolu dolu oldu. Akan gözyaşlarımı silerek izlediğim Beşiktaş, Başkent’teki oyunu ile Fenerbahçe’den ve Galatasaray’dan daha iyi. Kolay değil Beşiktaş’ın son maçı 120 dakika kupada Konya’yı elediği maç. Gençlerbirliği haftayı BAY geçirmiş, ligde kalma savaşı veriyor. Tosun Paşa’nın 89. dakikada attığı gole kadar Beşiktaş 1-0 öndeydi. Ama Gençlerbirliği de puan almak için çok çalıştı. Genç kaleci Ersin iyi kurtarışlar yaptı. Beşiktaş’ı Başkent’te ayakta tuttu. Bir takımın atanı ve tutanı iyi ise gerisi kolay. Sergen Yalçın eldeki malzeme ile Beşiktaş’ta tarih yazıyor. Camianın yüzünü güldürüyor. Sergen Yalçın ile Beşiktaş altın yılını yaşıyor.

SERGEN YALÇIN “VAR’DA ÇAY KAHVE İÇSİNLER”

Deplasmanda Gençlerbirliği önünde güzel bir galibiyet alan Beşiktaş’ın hocası Sergen Yalçın “Hakemlerle ilgili çok konuşuyormuşum. Evet konuşuyorum. Ligde ve kupada Kona maçında verilmeyen penaltılara bakın. Hakemler pozisyona bakmasın VAR’dakiler odada çay, kahve içsin biz de bir lig bir kupada mağlup olalım” dedi. Gençlerbirliği karşısında iyi futbol oynayarak haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyen Sergen Yalçın maç sonrası ilk olarak Cenk Tosun’un gollerini değerlendirdi. Yalçın “Cenk’e hayırlı olsun diyelim. İki golle güzel bir dönüş yaptı. Yuvasına döndü. Burada inşallah tekrar eski günlerine ve milli takıma döner”

CENK TOSUN ÇOK MUTLU

Başkent’te kartalın yüksekten uçmasını sağlayan golleri atan Cenk Tosun attığı goller ve galibiyet için çok mutlu olduğunu söyledi ve “Beşiktaş’tan ayrılışım asla bir veda değildi. Tekrar geldim. Yuvama döndüm. Beşiktaş’ı şampiyon yapmaya arkadaşlarıma yardıma geldim. İnşallah bu sezon şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Ben de sahada her şeyimi vereceğime söz veriyorum. Gollerim çocuklarıma ve aileme armağan” dedi.

Bu sezon zirvede üç büyüklerin müthiş mücadele ve rekabetini izleyeceğiz. Küçüğü büyüğü VAR’a saldırıyor. Yeni kurulmuş bir düzen. Hatalar olacaktır. Ancak VAR sayesinde bu sezon haksızlıkların bir kısmının ortadan kaldırıldığı görüşündeyim. Bir de bizde bilgilendirme maalesef iyi değil. VAR’ın neye karışıp neye karışmayacağını tam bilmiyoruz. Bir de maçın keyfini ikide bir VAR’ın durdurmaları ile içine etmeyelim. Maçı yöneten hakemin kararlarına saygılı olalım. Geçmişi çabuk unutuyoruz. Bu liglerde ne penaltılar gördük. Hele hele ofsayttan atılan goller de cabasıydı. VAR’ın eksikliklerini söyleyelim ama VAR’ı yok etmeyelim. Yoksa futbolda adaleti tecelli ettiremeyiz.