Bir yanda dondurucu soğuk, bir yanda vaka sayılarının inişli çıkışlı durumu, bir yanda hayat pahalılığı, geçim sıkıntısının soğuk kadar hissedildiği ortamda şikayet konusu olan elektrik faturalarının Başkan Erdoğan tarafından gündeme alındığı anlaşıldı. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra elektrikte yeni fiyat belirlendiğini açıkladı. Başkan Erdoğan “Elektrik faturalarının yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. Düşük tarife 5 kilovat olan tüketim tutarını 7 kilovata, aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektrik faturalası vatandaşımızın lehine düzenlenmiş olacak” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN’IN MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASINDA NELER VARDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra millete sesleniş konuşmasında “Uzunca bir süre doğal gazda yüzde 75, elektrik faturalarında yüzde 50 sübvansiyon uyguladık. Yılbaşı itibarıyla enerji piyasalarında sürdürülebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının 2 kat, hatta 3 kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerine elektrikte yeni fiyat belirledik. Bu arada ortaya çıkan yüksek enflasyondan ve hayat pahalılığından milletimizi koruyacak adımları da birer birer atıyoruz. Enflasyondaki belli bir döneme mahsus arızi yükselişin kamburunu maalesef bir müddet sırtımızda taşımak mecburiyetinde kalacağız. İnşallah her yeni ayın bir öncekinden daha iyi olduğunu göreceğimiz bir döneme girdik. Tabii bu süreçte vatandaşlarımızın dile getireceği her şikayete, her derde, her talebe kulağımız da gönlümüz de sonuna kadar açık olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kabine revizyonu normaldir. Her görev gibi kabinedeki değişiklikler de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” dedi.

2023 SEÇİMLERİN HAZIRLIKLARI MI?

Yeni yılın ilk ayının son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan iki günlük Karadeniz gezisinden sonra bu hafta sonu da Zonguldak’a gideceğini açıklaması bana 2023 seçimlerinin başlangıç hazırlıkları gibi geldi. Parti teşkilatlarına verdiği talimatlarla da her ilde hafta sonları toplantılar yapılmaya başlandı. Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı daraltılmış il danışma meclisi toplantısını yaptı. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Uğur Aydemir, Mehmet Ali Özkan, Tamer Akkal ve belediye başkanlarının katıldığını öğreniyorum. İl Başkanı Salih Hızlı “2023’e kadar biz çok sıkı çalışma göstereceğiz ve 2023 seçimleri bizim için en kolay seçim olacak” demiş.

AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı’yı üç dönem Akhisar Belediye Başkanlığından tanırım. Zarif ve kibar bir siyasetçi tablosu çizen yapısı vardır. Elbette toplantıda böyle bir konuşma yapmasını doğal buluyorum. Daha seçimlere son anda değişiklik olmazsa bir buçuk yıl var. Süleyman Demirel’in dediği gibi “Doğamamış çocuğa don biçilmez” misali. Seçim sathına girilmeden tahmin yapmak seçmene selam vermek açısından il başkanı olarak doğru olabilir. Ancak bugün yaşadığımız hayat pahalılığı giderilemezse 2023 seçimi AK Parti açısından bırakın kolay olmayı kazanmanın sınırını bile zorlar. Bu seçimi teşkilatların çalışması ile kazanılması mümkün görülmüyor. Başkanlık sisteminin başı ülkeyi 20 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın performansı belirleyecek. Vatandaşa dokunma sanatı Başkan Erdoğan’da bambaşka. Pazartesi günü yaptığı konuşmada 2023 seçiminin kolay olmadığını anlayan ve buna göre 2022’de hazırlıklarını tamamlayarak yurdu karış karış gezmeye başlayan bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan portresi gördüm. Trabzon’da gençlerle buluşması, hafta sonu Zonguldak gezisi de bunu gösteriyor.